Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Absolútny zásah do čierneho! Markíza ponúkla svoj najlepší seriál

Úvodná epizóda k seriálu mala jednoducho všetko, čo potrebuje dobrý seriál na svojom začiatku mať. Päťdesiat minút ubehlo ako voda, príbeh bol zrozumiteľný, hoci sa odohrával vo viacerých časových rovinách. Avšak na základe tohto faktu, ktorý zvyčajne mätie, teraz uvádzal všetko na pravú mieru a divák veľmi rýchlo začal chápať konanie hlavnej postavy. Dalo by sa povedať, že Druhá šanca je seriál, ktorý ukazuje slovenských hercov v nových polohách.

Markizácky seriál Druhá šanca Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Tento rok Markíza odštartuje lekárskou drámou...
Dont look up2 Čítajte aj Lesk a bieda Don't Look Up. Čo chýba najúspešnejšiemu film Netflixu posledných týždňov k dokonalosti?

Ján Koleník je v úlohe Fabiána výborný. Sedí mu láskavá poloha zo vzdialenej minulosti, ku ktorej sa po nehode vracia aj v súčasnosti. Akési nóvum je jeho, nazvime to, negatívne vyznenie postavy pred nehodou. Avšak aj to má svoje opodstatnenie. Pre povolanie herca je táto úloha iste lákavým kúskom, keď môže predviesť viacero polôh. Fabián je naozaj komplexný charakter, ktorý dovoľuje hercovi sa doslova vyblázniť sa pri jeho interpretácii.

To isté platí aj v prípade Vladimíra Kobielskeho. Je príjemným osviežením ho vidieť v negatívnej postave a nielen ako roztržitého Mareka z Oteckov. Teší prítomnosť Zuzany Norisovej alebo Dana Heribana. Tvorcovia veľmi dobre stavili aj silné mená, ale aj nádejné talenty. Uchvacuje výkon Sarah Arató, ktorá sa objavila vo viacerých markizáckych projektoch, vždy vo vedľajších úlohách. V Druhej šanci má šancu zažiariť a darí sa jej to na jednotku. A to aj vďaka dobrému scenáru a sympatickému vyzneniu jej postavy.

Dont look up2 Čítajte aj Lesk a bieda Don't Look Up. Čo chýba najúspešnejšiemu film Netflixu posledných týždňov k dokonalosti?

Zaujímavo pôsobí aj angažovanie mladých hercov. Je chválitebné, že Markíza ťahá viaceré mladé tváre do viacerých projektov. V Druhej šanci má jednu z hlavných úloh Adam Bárdy alebo Ráchel Šoltésová, obaja pred pár mesiacmi pôsobili ešte v Pánovi profesorovi ako povrchní študenti. Razom sú to uvedomelí lekári s úplne iným vyžarovaním. Radosť sa pozerať na oboch.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Koleník #TV Markíza #televízna sezóna 2021/2022 #seriál Druhá šanca