Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Absolútny zásah do čierneho! Markíza ponúkla svoj najlepší seriál

Diváci po celom svete milujú lekárske drámy, tento žáner v ostatnom období zažíva naozaj zlaté časy. Hity ako Klinika Grace (Grey's Anatomy), Dobrý doktor, New Amsterdam, Doktori (The Resident), Chicago Med dobre poznajú aj našinci. A Slováci nie sú výnimkou vo svetovom meradle.

11.01.2022 07:00
druhá šanca, Foto:
Prvá seriálová novinka Markízy v roku 2022 odštartovala v pondelok večer.
debata (6)

Všetky spomínané zahraničné tituly sa prehnali našimi obrazovkami a mnohé z nich čakajú na nové série. Komerčné televízie nezaspali na vavrínoch a takisto si pripravili viacero slovenských lekárskych seriálov. Akýmsi míľnikom bola Ordinácia v ružovej záhrade, no za tie roky už veľa vody pretieklo seriálovým svetom a zmenili sa trendy nielen v obsahovom, ale aj vizuálnom poňatí. Zavše hovoria výborné adaptácie zahraničných predlôh – Sestričky, Červené pásky. Aktuálne lomcuje Slovenskom pôvodný námet – Nemocnica, ktorú má v talóne Jojka.

Markíza v pondelok večer vytasila možnú konkurenciu – seriál Druhá šanca. Tím tvorcov, ktorý vdýchol život spomínaným Sestričkám alebo Červeným páskam, najnovšie stavil na novú variáciu. Druhá šanca je moderný, originálny a napínavý dramatický seriál, ktorý má potenciál osloviť a nadchnúť širokú skupinu divákov Markízy.

pán profesor, tomáš maštalír, gabika marcinková, Čítajte aj Markíza chystá seriálovú smršť: V roku 2022 až tri novinky, ale aj návrat stálic

Ide o slovenskú adaptáciu talianskeho seriálu DOC – Nelle tue mani, ktorý vysiela tamojšia televízia Rai 1. Bol vysielaný aj v Španielsku, Portugalsku, Francúzsku, Brazílii, Mexiku, či Slovinsku, a distribuovaný bol tiež do Anglicka – píše Markíza v oficiálne anotácii. A zdá sa, že toto bude zásah do čierneho!

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Koleník #TV Markíza #televízna sezóna 2021/2022 #seriál Druhá šanca