Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka nedá divákom vydýchnuť ani v januári! Do vysielania mieri nová kriminálka

Televízia nezaháľa ani v prvých dňoch roka 2022. Po skončení vianočnej štruktúry sa diváci môžu tešiť na premiérový program plný seriálov. Jedným z nich bude aj dlhšie avizovaná Kriminálka Kraj, ktorá sa mala pôvodne vysielať už počas minuloročnej jesene. Napokon si ju televízia podržala do zimného obdobia, na obrazovkách by sa mala objaviť v priebehu januára.

21.12.2021 07:00
kriminálka kraj, kolesárová, mitaš, Foto:
Začiatkom januára vtrhne na obrazovky Jojky Kriminálka Kraj.
debata
survivor, Čítajte aj Markíza prekvapuje januárovým programom! Na obrazovky expresne mieri...

Celý seriál, dokopy až trinásť epizód, je zameraný na naplnenie spravodlivosti a jednotlivé prípady otvárajú ťaživé témy, ktoré roky rezonujú v spoločnosti, no zmena k lepšiemu či riešenie problémov prichádza len veľmi pomaly. Ako každý kraj, aj tento bojuje so silnými predsudkami voči menšinám, slabej ochrane detí voči zneužívaniu, chýbajúcej rovnosti medzi pohlaviami aj ďalšími citlivými otázkami. Jednotlivé časti sa nesnažia moralizovať, len odhalením motívu a identity páchateľa poukázať na fakt, že sa nás tieto témy stále lokálne aj celospoločensky týkajú.

superstar, superstar 2021, Čítajte aj Vyčerpanú Superstar zachránilo finále: Vyhlásenie víťaza bolo lákadlom pre divákov
Divákov Jojky čaká v januári Kriminálka Kraj. Foto: TV JOJ
kriminálka kraj, marián mitaš, jana kolesárová, Divákov Jojky čaká v januári Kriminálka Kraj.

Základom sú zločiny, ktoré vyšetruje fiktívna krajská kriminálka, ale rovnako aj jedinečný kraj, v ktorom sa všetky prípady stanú – Záhorie. Kraj charakteristický malebnými západmi slnka, sladkou vôňou viniča, piesočnou pôdou a borovicovými lesmi. Zároveň kraj tajomný, uzavretý, plný zamlčaných bolestí a niekedy až otrasných činov egoistických či ľahko manipulovateľných charakterov z rôznych sociálnych vrstiev. Kraj, v ktorom sa na krivdu nezabúda, ale vystaví sa za ňu účet aj s úrokmi.

filmy Čítajte aj O ktoré filmy sme tento rok na Slovensku definitívne prišli? A kedy ich uvidíme?
Nová ústredná policajná dvojica v podaní hercov... Foto: TV JOJ
kriminálka kraj, kolesárová, mitaš. Nová ústredná policajná dvojica v podaní hercov Mariána Mitaša a Jany Kolesárovej.

Kriminálka Kraj prináša kvalitne vybudované zápletky, zaujímavé charaktery vyšetrovateľov, páchateľov aj obetí a jedno neobvyklé spojenie. Kraj, v ktorom všetci žijú a ktorý sám žije svojím tempom, má svoju vôňu a chuť. Jedno ovplyvňuje druhé a tak sú všetci súčasťou rovnakého sveta, len na opačných koncoch.

V hlavných úlohách sa objavia zaujímavé mená ako Jana Kolesárová, Marián Mitaš, Darina Abrahámová, Jana Oľhová, Adrian Jastraban, Miro Noga, Peter Nádasdi a ďalší.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #TV JOJ #seriál Kriminálka Kraj #televízna sezóna 2021/2022