Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Blíži sa vojna medzi Alžbetou II. a Netflixom? Stúpil jej seriál Koruna na otlak?

Nakrúcanie piatej série hitu od Netflixu je v plnom prúde a britská kráľovská rodina bije na poplach, právnici sú v pohotovosti. Žaloba je na spadnutie. Aspoň to tvrdia zdroje z Buckinghamského paláca, ktorý sa očividne obáva zostávajúcich dvoch sezón životopisného seriálu o Alžbete II.

22.02.2022 07:00
imelda staunton, the crown, koruna, Foto:
Prvý pohľad na herečku Imeldu Staunton, ktorá stvárni Alžbetu II. v piatej a šiestej sérii The Crown.
debata (1)

Prečo je to tak? Dôvod je jasný. Príbeh piatej série sa dostane do obdobia, ktoré si dobre pamätá súčasná generácia. Prichádzajúca séria, ktorá bude mať premiéru v novembri 2022, no začne sa v období od roku 1992, teda do časov, keď kráľovskú rodinu skôr začali preslavovať škandály spoza honosného sídla. Manželstvo princa Charlesa a princeznej Diany prechádzalo krízami, až sa napokon rozpadlo a obaja monarchovia začali žiť nové životy s novými partnermi. To bolo šťavnaté sústo pre médiá, ktoré mapovali každý ich krok.

lets dance, Čítajte aj Markizácka jarná šou bude plná zmien! Nový člen poroty poriadne prekvapí

Najmä poľovali na Dianu, ktorú svet miloval a po rozvode sa z nej stala modla. Začala sa intenzívne venovať charite, vedela pomenovať veci správnymi menami, postupne zapájali do dobročinnosti aj svojich dvoch synov a, najmä, hľadala pravú lásku. Kráľovná sa na všetko rezervovane pozerala a držala sa starých tradícií, čo sa jej nakoniec aj vypomstilo. Po tragickej smrti Diany v roku 1997 sa na hlavu kráľovskej rodiny, ale samotnej kráľovnej zosypala obrovská vlna kritiky za prístup k tejto obrovskej tragédii.

druhá šanca, Čítajte aj Druhá šanca stále najväčší úspech Markízy: Koľko divákov sedí pri obrazovkách?

To dodnes patrí medzi najväčšie škvrny na inak dokonale vnímanej kráľovnej. Trvalo dni, kým palác vydal stanovisko, prístup k Diane, pohrebu a celej jej odkazu bol mimoriadne čudný. A tento fakt seriál Koruna (The Crown) rozhodne neobíde a bude mu patriť značný priestor. A Buckinghamský pálac je údajne v pohotovosti a brojí proti Netflixu. Na streamovaciu službu má ťažké srdce, keďže pred časom úspešne odignoroval požiadavku kráľovskej rodiny, aby pred každú epizódu umiestnil upozornenie, že ide o fikciu. To tvorcovia, ale aj online stanica razantne odmietla. Neskôr odídený princ Harry s jeho manželkou Meghan uzavreli multimiliónovú dohodu o vytvorení exkluzívneho obsahu.

the flash, Čítajte aj Hlavný konkurent Marvelu tento rok pritvrdí! Do kín vtrhnú tieto filmové trháky

Teraz sa seriál blíži do obdobia, ktoré celému svetu nekompromisne pripomenie udalosti, ktoré nie sú príjemné ani samotnej kráľovnej a zrejme sa blíži právnická bitka, to však premiéru seriálu rozhodne neovplyvní.

V piatej sérii sa diváci môžu tešiť na kompletne nové obsadenie, aby sa hodnoverne zobrazilo starnutie všetkých zúčastnených. Alžbetu II. stvárni Imelda Staunton.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Alžbeta II. #The Crown #Imelda Staunton #televízna sezóna 2021/2022 #Mediaklik