Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najväčší seriálový úspech Markízy v roku 2021: Všetkým kraľoval Tomáš Maštalír

Rok 2021 bol poriadne nevyspytateľný. Kým niektoré markizácke seriály strácali kondíciu, bol tu jeden, ktorý sa vydal iným smerom a stal sa absolútnym valcom. Jednoznačne najväčším seriálovým úspechom Markízy v tomto roku bol Pán profesor.

30.12.2021 07:00
tomáš maštalír, pán profesor, Foto:
Tomáš Maštalír v seriáli Pán profesor hviezdi už tretiu sezónu.
debata
rozboril, vilo rozboril, Čítajte aj Najväčšie televízne sklamanie Jojky v roku 2021: Rozboril tvrdo pristál na zemi

V roku 2021 sa Markíze podarilo odvysielať až dve sezóny Pána profesora. Jednu na jar a ďalšiu na jeseň. Práve druhá séria počas jari inkasovala rekordné hodnoty. Určite tomu dopomohla aj bezútešná pandemická situácia, tvrdé opatrenia, lockdowny, keď diváci nemali príliš na výber, ako tráviť večery. Sledovanosti atakovala hodnoty na úrovni 12 – 13% v komerčnej cieľovke 12 – 54, trhové podiely nepodliezali 30%. Pán profesor ničil s prehľadom konkurenciu.

červené pásky, Čítajte aj Najväčšie seriálové sklamanie Markízy v roku 2021: Pohoreli veľké hity

Preto nebolo prekvapením, keď Markíza potvrdila nakrúcanie aj tretej série pre jesennú sezónu. Vzhľadom na rekordnú jar odavizovala vznik až 13-dielnej tretej série. Dovtedy vznikalo len desať častí. Bol tam predpoklad, že seriál bude pokračovať v rekordnej sledovanosti aj na jeseň. Ďalším benefitom dlhšej série bol fakt, že vydržala dlhšie vo vysielaní, od začiatku septembra až do konca novembra. Televízia tak nemusela vymýšľať alternatívny program na pondelkový prime-time a seriál plynulo vystriedala vianočná vysielacia štruktúra.

tomáš maštalír, pán profesor, Čítajte rozhovor Tomáš Maštalír: Chcem robiť veci čo najlepšie

Tretia séria však prekvapila. Síce bola stále nadpriemerne sledovaná, no už nedosiahla na jarnú predchodkyňu. Márne sa snažila prekonať 500-tisícovú hranicu veľkosti publika, vždy zostala tesne pod ňou, niektoré epizódy sa blížili k dolnej hranici. Sledovanosť tretieho pokračovania bola omnoho viac rozkolísaná, čo Markízu určite nepotešilo, aj napriek tomu, že dominovala na trhu. Tretia séria dosahovala už 9 – 10% sledovanosť a trhový podiel osciloval okolo 30%.

survivor, Čítajte aj Poriadny zvrat v najdrahšej reality šou na Markíze! O výhru zabojujú aj...

Každopádne Pán profesor je absolútnou seriálovou hviezdou na Markíze, aj napriek tomu, že tento rok toho zažil veľa. Je jasné, že s týmto seriálom sa budú diváci budú stretávať ešte niekoľko sezón.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #televízia Markíza #seriál Pán profesor #Vianoce 2021