Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vznikne film o fanatickom vodcovi sekty, ktorý stál za najväčšou masovou samovraždou v histórii

Známy herec stvárni hlavnú postavu Jima Jonesa.

10.11.2021 07:00
Leonardo DiCaprio Foto:
Herec Leonardo DiCaprio po premiére filmu 'Once Upon a Time in Hollywood' v Londýne 31. júla 2019.
debata

Jim Jones bol človek, ktorý v roku 1978 motivoval ľudí vo svojej sekte Svätyňa ľudu, aby spáchali masovú samovraždu. Táto udalosť sa zapísala k najhorším svojho druhu v histórii ľudstva – život si vzalo viac ako 900 ľudí, vrátane samotného lídra sekty.

Jedna z najväčších masových samovrážd sa odohrala 18. novembra 1978 a je známa pod názvom Jonestownský masaker. Jonestown bolo miesto v džungli v rámci Britskej Guyany, kam sa samozvaný mesiáš Jim Jones presťahoval aj so svojimi sfanatizovanými prívržencami a vytvorili mesto Jonestown.

Tam, bez dohľadu americkej vlády, žili podľa vlastných pravidiel. Do sveta sa ale dostali správy o porušovaní ľudských práv a preto sa do Jonestownu vybrala delegácia z USA. Jej piatich členov po prílete zavraždili a potom členovia sekty vypili vražedný koktail z kyanidu.

Harry Potter HBO GO Čítajte aj Ďalší Harry Potter na obzore? Režisér Chris Columbus má svoju predstavu...

Stvárniť fanatického reverenda v pripravovanom filme spoločnosti MGM sa chystá Leonardo DiCaprio. Rokovania sú podľa magazínu Deadline vo finálnom štádiu a DiCaprio sa má ujať nielen hlavného hereckého partu, ale aj produkovania filmu.

DiCapria najbližšie uvidíme na Netflixe vo filme Dont't Look Up spolu s Jennifer Lawrence a budúci rok vo filme Martina Scorseseho Killers of the Flower Moon, ktorý produkovala spoločnosť Apple Original Films.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Leonardo DiCaprio #oseriáloch #Jim Jones