Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najväčší seriálový prepadák roka 2021: Ktorý to je? Na konte ho má Jojka

Rok 2021 sa chýli k svojmu koncu a nastal ten správny čas začať sumarizovať úspechy, ale aj neúspechy, ktoré priniesol v televíznom svete. Najväčší prepadák má v portfóliu Jojka, ktorá už na začiatku 2021 odvysielala seriál Bodka.

27.12.2021 07:00
bodka, robo jakab, Foto:
Seriál Bodka je najväčším seriálovým prepadákom roka 2021.
debata (1)
očkovacia lotéria, očkovacia prémia, Čítajte aj Len jeden program zatriasol televíznym Slovenskom: V talóne ho mala RTVS

Ten sa dočkal veľkorysého proma, na ktorom bola postavená celá vianočná kampaň. Seriál tak dostal najlukratívnejšie promo, aké si môže každý program len priať. No ani to nepomohlo. Januárová premiéra dopadla ešte dobre. Bola rekordná. Prvú epizódu celkovo sledovalo až 517-tisíc divákov. V cieľovke 12 – 54 uhrala až 9,4% sledovanosť s trhovým podielom na úrovni 21,5%. V cieľovke 12+ bol výkon seriálu ešte lepší, získal 11,1% sledovanosť a 20,9% podiel na trhu, pričom mal dosah až na 735-tisíc divákov.

filmy Čítajte aj O ktoré filmy sme tento rok na Slovensku definitívne prišli? A kedy ich uvidíme?

Následne však prišiel exodus. Strmhlavý pád sledovanosti, po pár týždňoch televízia pristúpila k ráznemu kroku a Bodka skončila v hlavnom vysielacom čase. „Dožila“ počas sobotného poobedia, bez väčšej pozornosti. Seriál sa končil približne len so 100-tisícovou sledovanosťou. A to je teda poriadny trapas.

príbeh služobníčky, elisabeth moss, Čítajte aj Toto sa naozaj podarilo! Tieto série príjemne prekvapili...neváhajte a pozrite si ich

O tomto seriáli sa začalo rozprávať ešte v časoch, keď sa u konkurencie preháňal „slovenský“ Rex a veľmi rýchlo sa zistilo, že táto variácia slovenského diváka nebaví a sledovanosť išla dole. Najznámejší vlčiak, ktorý mal chrániť naše hlavné mesto, išiel do výslužby. Bolo jasné, že keď má prísť ďalší seriál s akcentom na štvornohého miláčika, musí ísť o akúsi paródiu.

Seriál Bodka Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Hlavný štvornohý hrdina v seriáli Bodka.

O hereckých výkonoch sa ťažko hovorí, keďže na obraze drvivú väčšinu sú buď psí hrdinovia alebo Bodka s Robom Jakabom. Seriál Bodka mal veľa múch, najmä na strane ľudského sveta. Tam by bolo nutné viac dotiahnuť námet, prípadne viac vycibriť scenár. Bodka rozhodne nebol seriálový výkvet.

superstar, Čítajte aj Najslabšia sledovanosť, ohromujúci víťaz, skvelá šou: Superstar však potrebuje oddych

Lenže aj komédia potrebuje nejaký posun a seriál Bodka to mohol ponúknuť. No žiaľ, úplne sa to nepodarilo. V prvom rade trpí akousi vizuálnou schizofréniou. Interiéry pôsobia bezútešne, umelo, neraz lacno. Vizuálny rozdiel medzi interiérmi a exteriérmi je do oči bijúci a nevyzerá to dobre.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #TV JOJ #seriál Bodka #Vianoce 2021