Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Päť filmových noviniek, ktoré si pozriete z pohodlia domova

Sci-fi s Tomom Hanksom, dráma s Judom Lawom, životopisný film o Stevovi Jobsovi, ale aj western.

06.11.2021 12:27
Tom Hanks Finch Foto:
Tom Hanks so svojimi najlepšími priateľmi vo filme Finch.
debata

Do kín sa pre zhoršujúcu pandemickú situáciu až toľko ľudí nehrnie, mnohí preferujú pustiť si niečo z pohodlia svojho domova. Vybrali sme pre vás päť noviniek na streamovacích platformách, ktoré stoja za povšimnutie.

1. Finch – sci-fi, Apple TV+

Nový film Apple TV+ stavia na tom, že Tom Hanks utiahne svojím herectvom film aj sám. K tomu si pridajte chlpatého štvornohého priateľa, s ktorým po apokalypse trávi svoj čas a čerstvo zostrojeného robota. V tejto spoločnosti sa rozhodne podniknúť náročnú cestu po spustošenom svete, aby našiel bezpečné miesto pre nemú tvár. A naučil robota, aby sa oňho postaral, keď sa pominie. Zápletka pomerne jednoduchá, ak máte radi Toma Hanksa, toto nezvyčajné road movie môže byť pre vás zaujímavou voľbou.

Tom Hanks v novom filme Finch.

2. Klietka (orig. The Nest) – dráma, HBO GO

„Nie je tvojou úlohou robiť si starosti. To nechaj na manželovi,“ dostáva radu od svojej matky Allison O’Hara (Carrie Coonová). Sú 80. roky a ona sa so svojím manželom a dvoma deťmi nedobrovoľne sťahuje z amerického predmestia na anglický vidiek. Ambiciózny Rory (Jude Law) verí, že v rodnej krajine sa mu podarí zarobiť haldy peňazí po tom, čo svoj americký sen zavesil na klinec. Prenajme priestranné sídlo, kde môže Allison chovať svoje milované kone, deti nastúpia na prestížne školy. Životný štýl, ktorý si nemôžu dovoliť, izolácia a klamstvá, ktoré sa vyplavujú na povrch spôsobia, že rodina sa začína rozpadávať. Dokážu sa vyhnúť najhoršiemu? Táto dráma zaujme hereckými výkonmi a svojou zaujímavou, chvíľami až mysterióznou atmosférou.

Film Klietka, v ktorom hrá Jude Law a Carrie Coonová.

3. Ošetrovateľka Sára – dráma, HBO GO

Sarah (Jodie Comerová) je inteligentná, ale nikdy nezapadla do kolektívu, rodina ju utvrdzovala v tom, že nič nedokáže. Svoje poslanie našla ako ošetrovateľka v liverpoolskom ošetrovateľskom dome. Sarah má talent nadviazať kontakt s obyvateľmi domova, obzvlášť so 47-ročným Tonym (Stephen Graham), ktorý trpí Alzheimerovou chorobou. Pre postupujúcu chorobu zostáva čím ďalej, tým viac zmätený, trpí tiež výbuchmi hnevu a násilia. Sarah s ním nadviaže skutočné puto. Potom ale príde marec 2020 a všetko, čo Sarah dosiahla, je ohrozené príchodom pandémie.

Jodie Comerová ako ošetrovateľka vo filme Ošetrovateľka Sára (The Help).

4. Steve Jobs – životopisný, HBO GO

Hraný film o zakladateľovi známej značky nakrútený Danym Boylom (Pláž), ktorý premietali v kinách v roku 2015, sa dostáva na streamovacieho obehu. Jeho dej sa odohráva počas vyhrotených momentov pred zahájením kľúčových Jobsových prezentácií, ktoré menili dejiny. Od prvých minút pôsobí ako monštrum, ktoré šikanuje svojich podriadených, ponižuje matku svojej dcéry (Katherine Waterston), ktorej otcovstvo aj napriek súdnemu rozhodnutiu neuzná, do krvi sa háda so svojou pravou rukou Joannou Hoffmanovou (Kate Winslet). Postupne sa z jednorozmerného psychopata stáva osobnosť, ktorú diváci chápu, obdivovujú, ale aj nenávidia.

Film Steve Jobs bol v kinách v roku 2015 a teraz ho znovu prináša HBO GO.

Tým tvrdší je pád (The Harder They Fall) – western, dráma, Netflix

Nezvyčajný, „černošský“ western z produkcie Netflixu, ktorý je obsadený mnohými známymi hviezdami, ako napríklad Idrisom Elbom. Keď „záporák“ Nat Love (Jonathan Majors) zistí, že jeho nepriateľ Rufus Buck (Idris Elba) je prepustený z väzenia, dá znovu dohromady svoj gang, aby Rufusa vystopoval a mohol sa mu pomstiť. Rufus Buck má ale tiež svoju partiu, ktorá sa nevzdá bez boja.

Idris Elba vo westerne Tým tvrdší je pád.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové tipy #oseriáloch