Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Maštalír nakrúca nový seriál! A na Slovensku to nie je...

Televízie sa vo veľkom chystajú na rok 2022 a chcú divákom ponúknuť nové seriály, ktoré im prinesú vysoké čísla sledovanosti. A k tomu potrebujú vychytené herecké mená!

04.11.2021 07:00
tomáš maštalír, pán profesor, Foto:
Tomáš Maštalír sa predstaví v úplne novej úlohe. Avšak divákom v Čechách.
debata (1)
markíza, televízia markíza, logo, markíza, Čítajte aj Nekompromisná bodka za televíznou legendou! Markíza pre nezáujem ruší...

Tomáš Maštalír je, rozhodne, jedným z nich. Kým na Slovensku sa oňho komerčné televízia bijú a ponúkajú mu len tie najlepšie úlohy, čo sa ukázalo počas ostatných rokov, keď pendloval medzi Jojkou a Markízou. Teraz Maštalírove kroky vedú inam. Dostal hlavnú úlohu v novom pripravovanom českom seriáli. Diváci sa nemusia obávať, o Pána profesora rozhodne na Slovensku neprídu.

superstar, Čítajte aj Zdecimovaná Superstar na kolenách: Takto nízko už veľmi dlho nebola

Televízia Nova sa pustila do nakrúcania novej lekárskej drámy s názvom DOC, ktorá vzniká pod patronátom slovenského režiséra Petra Bebjaka. Maštalír bude po novom vychytený diagnostik MUDr. Ondřej Frank v prestížnej Nemocnici Centrum. Frank si nepripúšťa žiadne pochybnosti o svojich schopnostiach, prístupe k pacientom, ale v osobnom živote. Všetko má presne vykalkulované, funguje veľmi racionálne a väčšine ľudí okolo seba pripadá chladný a odosobnený. Tento starostlivo budovaný svet sa Ondřejovi Frankovi zrúti ako domček z kariet počas jediného okamihu, keď mu vinou ťažkého poranenia mozgu vypadne z mysle posledných niekoľko rokov života.

Pre Tomáša Maštalíra je toto prvá hlavná úloha... Foto: TV Nova
maštalír, doc, Pre Tomáša Maštalíra je toto prvá hlavná úloha v českom seriáli.

Z jeho pohľadu sa teda z ničoho nič ocitne v realite, ktorá vôbec nezodpovedá jeho spomienkam. Musí postupne objaviť, ako sa nielen zmenil svet okolo neho, ale najmä jeho osobný i profesijný život. Vyrovnať sa musí nielen s rozpadom rodiny, ktorú si pamätá ako šťastnú a fungujúcu, ale najmä so zmenou vlastnej osobnosti, ktorá mu príde ešte menej pochopiteľná. Je otázkou, ako túto druhú šancu využije a či sa mu podarí napraviť chyby, ktorých sa podľa vlastného názoru v posledných rokoch dopustil.

tomáš maštalír, pán profesor, Čítajte rozhovor Tomáš Maštalír: Chcem robiť veci čo najlepšie
Maštalír spolu s režisérom Bebjakom pre... Foto: TV Nova
maštalír, bebjak, Maštalír spolu s režisérom Bebjakom pre televízia Nova nakrúca nový český seriál DOC.

Druhú rovinu seriálu tvorí lekárske prostredie a pracovné aj osobné vzťahy na elitnom oddelení Nemocnice Centrum, kde sa Frank snaží vrátiť k práci lekára, hoci na úplne novej pozícii a s úplne novým prístupom nielen ku kolegom, ale najmä pacientom.

ETERNALS Čítajte aj Oscarovej režisérke kritici za jej nový film o superhrdinoch riadne naložili...

„Hrám špičkového lekára diagnostika, ktorý sa po ťažkom zranení hlavy prebudí po operácii z narkózy a v jeho pamäti úplne chýba posledných dvanásť rokov života. Pričom na tejto postave i celom seriáli je veľmi zaujímavá skutočnosť, že je všetko založené na reálnych osudoch talianskeho lekára Pierdante Piccioniho,“ povedal pre televízia Nova, ktorá v minulých dňoch oficiálne nový seriál predstavila.

V ďalších úlohách sa po boku Maštalíra predstavia známe české tváre ako Jitka Ježková, Andrea Růžičková (Kerestešová), Jiří Dvořák, Ivan Lupták, Eva Leiweberová, Jenovéfa Boková, Martin Myšička, Stanislava Jachnická, Elizaveta Maximová, Valér Mbila, Jan Nedbal, Pavel Baťka.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Maštalír #oseriáloch #televízia Nova