Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Fanúšikovia lekárskych seriálov pozor! Na Slovensko prichádza úplná novinka

Tento seriál si rozhodne nenechajte ujsť! Uvidíte v ňom obľúbenú herečku, ktorá sa po rokoch vrátila na televízne obrazovky. Je ňou Erica Durance, ktorú slovenskí diváci dobre poznajú z kultového seriálu Smallville. V ňom stvárňovala nebojácnu reportérku Lois Laneovú. A to nie je všetko! Hlavné mužské postavy stvárnia známi seriáloví herci. Jeden z nich je Michael Shanks z Hviezdnej brány a Daniel Gillies z upírskeho seriálu The Originals.

27.10.2021 07:00
klinika hope, Foto:
Fanúšikovia lekárskych seriálov budú nadšení. Televízia Doma uvádza nový hit Klinika Hope.
debata (2)
squid game, Čítajte aj Netflix má miliardový biznis so smrťou! Bezbrehé vraždenie valcuje seriálový svet

Teraz sa predstaví v novinke Klinika Hope (Saving Hope)! Televízia Doma rozširuje svoju ponuku lekárskych seriálov. Bol tu už Dobrý doktor, Chicago Med, New Amsterdam, od 27. októbra o 18:40 v dvoch častiach za sebou, dostane priestor kanadský seriál, ktorý chytí za srdce. Pôjde totiž o iný typ seriálu, na ktorý sú diváci zvyknutí. Dej preskúma hranice medzi exaktnou lekárskou vedou a nadprirodzeným duchovnom.

vera wisterová, marcel forgáč, byť zdravý je výhra, očkovacia lotéria, Čítajte aj Trhák sobotného večera na RTVS: Očkovacia lotéria a Matovič v Pumpe

Dr. Alex Reidová (Erica Durance) je šikovná chirurgička. Keď prišla do nemocnice Hope Zion, vzal si ju pod svoje ochranné krídla Dr. Charlie Harris (Michael Shanks), charizmatický a šarmantný primár chirurgie. Charlie sa stal Alexiným mentorom. Spoznal jej prednosti – nielen výnimočné chirurgické schopnosti, ale aj empatický prístup k pacientom a principiálnu slušnosť. Charlie a Alex sa do seba zamilovali. Stali sa spriaznenými dušami.

Dej seriálu sa začína vo svadobný deň Alex a Charlieho. Ten sa razom zmení na najhorší deň v ich živote, keď do taxíka, v ktorom sa vezú, nabúra iné auto a Charlie skončí v kóme.

Seriáloví fanúšikovia budú z Kliniky Hope... Foto: TV Markíza
klinika hope, durance, shanks, gillies, Seriáloví fanúšikovia budú z Kliniky Hope nadšení, v hlavných úlohách sa predstavia hereckí veteráni. Erica Durance zo seriálu Smallviile, Michael Shanks z Hviezdnej brány (vľavo) a Daniel Gillies z upírskeho seriálu The Originals.

Do nemocnice Hope Zion následne prichádza Alexin bývalý priateľ, Dr. Joel Goran (Daniel Gillies). Joel je ortopedický chirurg. Chirurgia je jeho život. Ak by mohol, na operačnej sále by aj prespával. Jeho príchod prináša do Hope Zion nový impulz a podarí sa mu s Alex nadviazať nepravdepodobné priateľstvo. Charlie medzitým v podobe ducha vo svojom smokingu blúdi po chodbách nemocnice a nie je si istý, či vidí skutočnú realitu, alebo je to všetko len výplod jeho vlastnej predstavivosti.

Halloween kills2 Čítajte aj Hororovú klasiku nakrútili za smiešne peniaze a stal sa z nej trhák. Neuveríte, ako vznikla maska zabijaka...

Za dočasnú primárku chirurgie je miesto Charlieho vymenovaná Dr. Dana Kinneyová (Wendy Crewson), ktorá sleduje pracovný výkon Alex pod prísnym drobnohľadom. Kinneyová spochybní Alexinu schopnosť byť hlavnou chirurgickou rezidentkou, keďže sa jej pozornosť sústreďuje na snúbenca v kóme. Alex musí dokázať, že je stále vynikajúcou chirurgičkou, aj keď práve prežíva najťažšie chvíle svojho života.

Spolu so svojimi kolegami lekármi – čerstvou chirurgickou rezidentkou Dr. Maggie Linovou (Julia Chan), Alexiným dobrým priateľom a Charlieho neurochirurgom Dr. Shahirom Hamzom (Huse Madhavji) a psychiatrom Gavinom Murphym (Kristopher Turner) – vyvíja Alex najväčšie úsilie, aby dokázala zachraňovať životy a našla rovnováhu medzi schopnosťou medicíny liečiť a liečivou silou nádeje.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #SMALLVILLE #oseriáloch #televízna sezóna 2021/2022 #Klinika Hope #Erica Durance