Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ruské dejiny opäť dostanú na frak! Prichádza nová séria skvelej komédie o Kataríne Veľkej

Keď sa na jar minulého roka objavila miniséria s názvom The Great (Veľká) o živote Kataríne Veľkej, bol to absolútny zjav. Išlo o šialenú komédiu, ktorá narovinu hovorila, že ide o občas pravdivú históriu. V humornom žánri išlo o skvelý svieži vietor. Po veľkom úspechu sa tvorcovia rozhodli prehodnotiť svoj úmysel a dali zelenú aj druhej série. Tá má premiéru v piatok, 19. novembra.

19.11.2021 07:00
the great, veľká, elle fanning, Foto:
Prichádza druhá série hitu The Great! Rozpúta sa boj o ruský trón.
debata (17)
pam and tommy, Čítajte aj Z obrovského televízneho porno škandálu bude seriál! Hviezdiť bude Pamela

Navyše o druhú sériu neprídu ani slovenskí diváci. Od 20. novembra budú nové časti dostupné s titulkami aj na HBO GO. Autor seriálu sa rozhodol poňať svoje spracovanie primárne ako hyperbolizovanú komédiu, častokrát ako grotesku. Drží sa viacerých historických udalostí, dohadov, povier a prináša divákov alternatívny pohľad na možný život Kataríny. Len máloktorý seriál dáva divákovi dostatočný priestor, aby si spravil názor na to, čo pozerá.

Hlavnú úlohu stvárňuje herečka Elle Fanning, ktorá doslova prekvapila svojim výkonom. Jej manžela Petra III. si zahral Nicholas Hoult, ktorý už predviedol vo viacerých filmoch svoj talent. V seriáli The Great doslova žiari a bez pochýb možno túto rolu považovať za jednu z najlepších. Bolo evidentné, že herec si Petra III. doslova užíva a môže sa odtrhnúť z hereckej reťaze.

Superstar, Čítajte aj Superstar s veľkým prekvapením! Na scénu prichádza nová moderátorka

Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že The Great je dráma, no veľmi rýchlo sa ukáže, že všetko je pretkané prešpekulovaným humorom, ktorý nemá hranice. Neuveriteľne sa dá spontánne pobaviť, smiať a pritom vo vážnejších momentoch sledovať bez dychu. Zdá sa, že v tomto seriáli nie je nikto normálny. Každý má nejaký plán, v zásobe haldu intríg, sex je bežnou menou. Príbeh si robí „srandu“ zo všetkého a všetkých a pritom ide o vizuálne prvotriedne dielo, kde je vidno, že na ničom nešetrilo, aby sa navodila ilúzia ruského kráľovského dvora.

Spencer film Čítajte aj Filmy, na ktoré diváci tento rok budú márne čakať. Do kín nedorazia!

Druhá séria pokračuje tam, kde sa jednotka skončila. Katarína nosí pod srdcom dediča trónu, popritom rozpútala revolúciu a boj o trón. Hlavným cieľom je odstrániť svojho dementného manžela z cesty. To však nebude ľahké a Peter sa svojho nároku nemieni vzdať bez boja. Kráľovský dvor čaká šialený boj o moc. Obe strany tábora majú svoj plán. Katarína chce zabiť Petra a Peter zas Katarínu. Musí však počkať, kým porodí ich syna. Dovtedy musia spolunažívať v honosnom sídle. A to sa stane motorom pre druhú sériu plnú bláznivých situácií a neštandardného humoru!

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Nicholas Hoult #Elle Fanning #oseriáloch #The Great #televízna sezóna 2021/2022