Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prekročil seriál o zombíkoch únosnú hranicu? Živú mŕtvolu spravili z bábätka a zastrelili ho

Televízia AMC sa snaží všemožne zaujať so seriálmi z univerza The Walking Dead. Jej posledný výstrelok však vyvolal vlnu kritiky.

29.10.2021 07:00
walking dead, zombík, zombie, Foto:
Seriál o živých mŕtvych sa snaží všemožne šokovať, najnovší pokus zožal však vlnu kritiku.
debata
superstar, Čítajte aj Poriadne divoká Superstar: Zmätený spevák, nečakané odstúpenie a čudné zásnuby

V súčasnosti stanica vysiela až tri hrané seriály. Pôvodné The Walking Dead a jeho finálnu 11. sériu, ktorá má do februára 2022 prestávku vo vysielaní, prvý spin-off Fear the Walking Dead (7. séria) a poslednú sériu predstavuje aj The Walking Dead: World Beyond. Práve druhý menovaný v ostatných dňoch doslova šokoval vyobrazením násilie, ktoré doteraz bolo na televíznych obrazovkách tabu.

Televízie sa v ostatnom čase predbiehajú v šokovaní divákov, no niektoré veci boli vždy chránené. Teraz už ani to neplatí. Reč je o bábätkách. Kto by si dovolil vyobraziť násilie bezbranných stvoreniach? Predsa seriál o zombíkoch. V druhej epizóde siedmej série Fear the Walking Dead tvorcovia poriadne pritvrdili a mnohým inkriminovaná scéna nebola pochuti.

Duna 2 Čítajte aj Je to oficiálne! Pokračovanie filmu Duna má zelenú!

Najnovšia sezóna mapuje skupinku preživších, ktorí musia prežiť v rádioaktívnom prostredí. Na konci šestky totiž bola vystrelená jadrová hlavica a zamorila obrovské územie. Tí, ktorí mali šťastie, sa ukryli v podzemí, kde musia stráviť roky, kým bude bezpečné vyjsť na slnečné lúče. Avšak v postapokalyp­tickom svete sa našli aj obleky, ktoré chránia a tak hlavná postava môže pátrať po možných preživších.

squid game, Čítajte aj Netflix má miliardový biznis so smrťou! Bezbrehé vraždenie valcuje seriálový svet

Narazí na vydesenú a radiáciou zranenú ženu, ktorá bezcieľne brázdi krajinu. A nie je sama. Vozí so sebou svoje bábätko. Keď však Morgan Jones v obleku na ňu narazí, zistí, že jej psychický stav nie je vôbec dobrý a jej dieťa dávno nežije a stalo sa z neho zombie. Nezostáva nič iné, len ukončiť jeho trápenie…

Tvorcovia seriálov o zombíkoch za dlhé roky vysielania sa snažia prísť s rôznymi originálnymi variáciami živých mŕtvol a v mnohom ich kreativita poriadne prekvapila. Je otázne, či tentokrát nezašli priďaleko. Iste, zobrazujú svet, kde si smrť nevyberá, avšak niekedy je menej viac.

Siedmu sériu Fear the Walking Dead môžu sledovať aj slovenskí diváci len niekoľko hodín po americkej premiére, každý pondelok večer na AMC.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Fear the Walking Dead #oseriáloch