Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Netflix má miliardový biznis so smrťou! Bezbrehé vraždenie valcuje seriálový svet

Ešte pred pár týždňami nikto netušil, že takýto seriál vôbec existuje. Dnes je svetovým fenoménom a jeho názov pozná, snáď, každý. Kým mladšia cieľovka je nadšená, odborníci a rodičia sú zhrození. Seriál Squid Game je totiž symbolom šialeného príbehu plného krvi a outsiderov na okraji spoločnosti a súčasne výsmechom súčasného konzumného sveta. A našiel si milióny priaznivcov.

25.10.2021 07:00
squid game, Foto:
Odevné firmy spravili svoj vlastný biznis. Na dračku idú kostýmy zo seriálu.
debata (17)
víťaz, hajdu, chýlková, Čítajte aj Bomba! Vzniká prvý slovenský seriál pre streamovací gigant, ktorý smeruje aj k nám

Juhokórejský seriál to nemal vôbec ľahké. Jeho tvorcu roky odmietali všetky televízie. Ako jediný mu dal šancu Netflix a ten si teraz poriadne mädlí ruky. Deväťdielna prvá séria, do ktorej investoval, čosi vyše 20 miliónov dolárov, má aktuálne hodnotu takmer jednej miliardy! A to len preto, že Squid Game ovládla celý svet. Tento seriál sa stal najsledovanejším titulom v histórii streamovacieho gigantu. Aspoň dve minúty z neho videlo neuveriteľných 111 miliónov užívateľov. Rozdrvil tak aj najväčšie hity ako Bridgerton alebo Zaklínač.

Dej seriálu, ktorý vznikal takmer dekádu, hovorí o skupinke 456 vyvrheľoch, o ktorých sa systém nezaujíma. Sú to beznádejné existencie, ktoré si svoj život pokazili alebo len nemali toľko šťastia. Dostanú však šancu vykúpiť sa a vyhrať obrovskú sumu peňazí, ktorá im zabezpečí blahobyt do konca života. Lákavá ponuka pre tých, ktorí nemajú čo stratiť je hotovým magnetom. Avšak problémom je, že ak neprejdú vybrané disciplíny, zaplatia tú najvyššiu cenu. A tu sa dostáva k slovu celý „benefit“ seriálu a šialenstvo, ktoré spôsobil. Ukazuje totiž násilie a vraždenie v tej najkrutejšej forme a bez obalu.

venom 2, Čítajte aj Toto sa veľmi ťažko pozeralo! Už dlho sa neobjavil na plátnach takto zbytočný film
Hlavný hrdina seriálu veľmi rýchlo pochopí, že... Foto: Netflix
squid game, Hlavný hrdina seriálu veľmi rýchlo pochopí, že na výhru potrebuje nielen prejsť disciplíny, ale vytvoriť si aj spojenectvá s tými, ktorí musia prísť o život.

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #oseriáloch #seriál Squid Game