Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Známa vesmírna príšera, historická dráma, unikátny príbeh z väzenia aj romantika s Vicou Kerekes. Na čo sa vybrať do kina?

Vyberte si zo šiestich noviniek, ktoré tento týždeň dorazili na filmové plátna.

16.10.2021 12:10
Laska na spickach Foto:
Česká romantická komédia Láska na špičkách sľubuje krásne ženy, silných mužov a humor.
debata

Láska na špičkách

Česká romantická komédia, v ktorej hlavnú postavu stvárnila Vica Kerekes, sa odohráva v oblasti Broumovska. Bývalá primabalerína Tereza sa sťahuje s manželom a dcérou do mlyna, ktorý zdedila po babičke. Snaží sa ho zrekonštruovať, učiť deti základom baletu a udržať manžela na vidieku. Nie všetko z toho sa jej podarí. Mlyn začne horieť, do cesty sa jej pripletie sympatický hasič a z ničoho nič aj Terezine kamarátky. Musí sa popasovať so situáciou.

Láska na špičkách je komédia s Vicou Kerekes.

Venom 2: Carnage prichádza

Americký kasový trhák Venom 2 prišiel tento týždeň aj na Slovensko. Pokračovanie akčného sci-fi thrilleru, nakrúteného podľa komiksu, sa vracia k skrachovanému novinárovi Eddiemu Brockovi. Ten sa snaží zžiť s Venomom, s mimozemským symbiontom, ktorý mu prináša nadľudské schopnosti. Svoju kariéru chce obnoviť rozhovorom so sériovým vrahom Cletusom Kasadym (Woody Harrelson), ktorému sa ale podarí utiecť z väzenia a sám sa stáva ďalším hostiteľom.

Upútavka na Venom 2: Carnage prichádza.

Posledný duel

Historický epos skúma silu mužov, krehkosť spravodlivosti a odvahu jednej ženy vo svete ovládanom mužmi, ktorá je ochotná riskovať a postaviť sa za svoju pravdu. Na základe skutočných udalostí film odhaľuje príbeh posledného súboja medzi šľachticmi Jeanom de Carrougesom a Jacquesom Le Grisom, ktorí sa pod vplyvom udalostí stávajú rivalmi. Vyčerpávajúci duel na život a smrť stavia osud všetkých troch hlavných hrdinov do božích rúk.

Posledný súboj rozpráva príbeh starý viac ako 600 rokov.
Posledný súboj - film Čítajte viac Posledný súboj: Keď mužské ego nepustí

Cenzorka

Unikátny filmový projekt slovenského režiséra Petra Kerekesa, ktorý predstavuje život v ženskom väzení, sa dostáva na filmové plátna. Jeho originalita spočíva okrem iného v tom, že vznikal počas šiestich šiestich rokov v ukrajinskom väzení, kde spolu žijú matky s deťmi do troch rokov ich života. Film, ktorý bol ocenený na festivale v Benátkach, bude za Slovensko bojovať aj o filmového Oscara.

Film Cenzorka rozpráva príbehy zo ženskej väznice.
Peter Kerekes Čítajte viac V ženskej base sme nenakrúcali nahotu, hystériu ani bitky, hovorí režisér oceňovanej Cenzorky

Moja afganská rodina

Animovaný film českej režisérky Michaely Pavlátovej hovorí o živote Češky s rodinou jej manžela v Afganistane. Herry sa zamiluje do Nazira a rozhodne sa s ním odísť do jeho rodnej krajiny. Netuší, aký život ju tam čaká, ani do akej rodiny vstupuje. Ako ostatné ženy v rodine, aj Herra nosí burku a schováva sa, keď prídu do domu hostia. Po čase získava novú prácu s Američankou Heidi, ktorá len veľmi málo rozumie tomu, ako žijú ženy v Afganistane, a ešte menej tomu, že nie každý chce, aby ho zachránil Západ.

Česko-slovensko-francúzsky animovaný film Moja afganská rodina bol ocenený na festivale v Annecy.
Moja afganská rodina - film Čítajte viac Recenzia: Moja afganská rodina

Vlk a lev

Francúzsko-kanadský rodinný hraný film, ktorý bol ocenený na filmovom festivale v Zürichu. Dvadsaťročná Alma preruší štúdium hry na klavíri a odchádza na chatu po dedovi v kanadskej divočine. V lese sa po leteckej havárii objaví malé levíča určené na výcvik v cirkuse a Alma sa ho ujme, rovnako ako mláďaťa strieborného vlka, ktoré do chaty prinesie vlčica zvyknutá na prítomnosť a priazeň Alminho dedka. Alma sa rozhodne zvieratá ochrániť pred svetom ľudí a postarať sa o ne, učí ich počúvať hru na piane a hoci sa vlk a lev postupne menia na obávané šelmy, puto medzi nimi je čoraz silnejšie. Ich idylické spolužitie však po čase naruší dotyk civilizácie.

Výnimočný príbeh priateľstva Vlk a lev.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vica Kerekes #filmové novinky #oseriáloch #film Cenzorka #Venom 2: Carnage prichádza