Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bol to srdcervúci odchod! Prečo obľúbená herečka dala zbohom lekárskemu hitu?

Herečka Emily VanCamp prelomila mlčanie a prehovorila, prečo nečakane opustila seriál Doktori (The Resident), ktorý dobre poznajú aj slovenskí diváci. Tento seriál s úspechom vysielal menšia stanica Jojky - Wau.

09.11.2021 07:00
emily vancamp, the resident, Foto:
Seriál Doktori sa otriasa v základoch. Opustila ho hlavná ženská hviezda.
debata
Harry Potter HBO GO Čítajte aj Ďalší Harry Potter na obzore? Režisér Chris Columbus má svoju predstavu...

Emily VanCamp je vychytená seriálová herečka, ktorá má za sebou viacero veľkých hitov. Posledné štyri roky bola hlavnou ženskou postavou v lekárskej dráme televízie FOX. Jej postava Nic Nevinovej tvorila osudový pár s Conradom Hawkinsom (Matt Czuchry – hviezda zo seriálu Gilmore Girls). Asi len málokto by čakal, že by tento seriálový pár, ktorý si prešiel mnohými scenáristickými peripetiami, nedočkal svojho šťastného konca. No nedočkal.

oteckovia, Čítajte aj Zemetrasenie v Markíze! Definitívny rozpad pôvodnej štvorice Oteckov

Tesne pred premiérou piatej série, ktorá v USA odštartovala koncom septembra, svetom preletela šokujúca správa, že Emily VanCamp opúšťa seriál a nie je súčasťou pripravovanej série. Padla dohoda, ktorá hovorila o jej limitovanej účasti vo vopred určenom počte epizód. Scenáristi nemali inú možnosť, len narýchlo zmeniť svoje pôvodné plány a postavu Nic vyškrtnúť. Ako to už býva, pri hlavných postavách, jedinou uveriteľnou možnosťou bola smrť. A ten sa nevyhla Emily VanCamp a jej postava.

Tvorcovia si pripravili srdcervúcu bodku za jej príbehom. Už prvé dve epizódy naznačili, že Nic Nevinovú čaká tragická bodka. Tretia epizóda piatej série bola tá osudová, keď po autonehode sa ocitla v nemocnici s poškodením mozgu. Zranenia nemohla prežiť a tak Conrad musel spraviť najťažšie rozhodnutie v živote – nechať svoju lásku ísť. Jej orgány poslúžili na záchranu iných, ako si Nic priala a Conrad zostal sám s ich ročnou dcérkou. Spomínaná epizóda bola plná emócií a sĺz.

Prečo sa však herečka rozhodla takto tvrdo odísť zo seriálu? Dôvod je prozaický. Stala sa matkou aj v reálnom živote, pričom tehotenstvo sa jej podarilo pred médiami utajiť a v lete priviedla na svet svoju prvorodenú dcéru. A razom sa jej životné priority zmenili.

šou, show, koncert, zábava, predstavenie, divadlo, reality šou, Čítajte aj Markíza chystá šou, aká na Slovensku nebola! Toto by vás ani vo sne nenapadlo...

"Strávila som veľa rokov účinkovaním v rôznych televíziách, ale potom sa priority náhle zmenili. Myslím si, že v živote každej ženy – v živote každého človeka – príde okamih, keď je všetko menej o práci a viac o rodine, a to sa stalo, keď som robila Doktorov (The Resident). Keď robíme toľko epizód a potom k tomu pridáme Covid, väčšina z nás nemohla takmer rok vidieť svoje rodiny. Skutočne sa mi potvrdilo, že rodina je tam, kde je momentálne moje srdce,“ povedala herečka na margo svojho nezvratného rozhodnutia opustiť úspešný seriál.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #doktori #oseriáloch #The Resident #Emily VanCamp #televízna sezóna 2021/2022