Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

S Bondom prišiel do kín aj Langmajer na Islande a nový Woody Allen

Jiří Langmajer mal vďaka pandémii čas a tak mohol odísť na päť týždňov do severskej divočiny. Vznikla tam snímka Minúta večnosti.

02.10.2021 06:00
Minuta vecnosti Jiri Langmajer Martina Babisova 01 Foto:
Jiří Langmajer a Martina Babišová sa vo filme Minúta večnosti vybrali na Island. O dramatické situácie nie je núdza.
debata

Tento týždeň sa do kín dostalo niekoľko noviniek, pričom najväčší boom spôsobil bezpochyby nový James Bond s názvom Nie je čas zomrieť. Z Európy už prichádzajú prvé správy o nadpriemernom a nečakanom záujme verejnosti.

Popri tom sa do kinosál dostali aj ďalšie výrazné novinky. Medzi nimi je aj česká dráma Minúta večnosti režiséra Rudolfa Havlíka, ktorý vraj vďačí svojmu vzniku pandémii. Snímka s ostrieľaným Jiřím Langmajerom a mladou herečkou Martinou Babišovou je unikátna tým, že ju nakrútili na Islande.

No Time to Die Daniel Craig Čítajte aj Recenzia nového Jamesa Bonda: Daniel Craig sa lúči. Srdcervúco a navždy

„Vždy som chcel nakrúcať dobrodružné a napínavé filmy, bol to môj sen a smer, ktorým som sa vždy chcel tak trochu uberať,“ povedal Rudolf Havlík o tom, prečo sa do príprav filmu Minúta večnosti vôbec pustil. „V súčasnej českej komerčnej kinematografii pre ne ale nie je veľmi miesto, pretože naháňačka za komediálnymi titulmi je nekonečná. Zhodou okolností mi túto príležitosť nahrala súčasná situácia s globálnou epidémiou, pretože celý náš svet sa zrazu zastavil.“

Vďaka pandémii sa podarilo režisérovi pre film získať mimoriadne obsadzovaného Jiřího Langmajera, ktorý mal zrazu voľno a opýtal sa režiséra, čo vo voľnom čase nakrútia. Havlík vytiahol jeden z námetov – príbeh otca a dcéry v divokej prírode s nevyriešeným vzťahom mu pripadal ako to pravé, do čoho by sa spoločne mohli pustiť. „Zistili sme, že by sme mohli nakrúcať na Islande, pretože tam panovali priaznivé podmienky a ostrov bol navyše úplne opustený, a teda extrémne bezpečnou lokáciou,“ hovorí režisér, ktorý vzápätí dodáva, že koronavírusová pandémia okrem Langmajera a Islandu ako destinácie na filmovanie rozhodla aj o herečke v hlavnej úlohe.

"Je pravdou, že pôvodne som rolu sľúbil inej začínajúcej herečke, ale na poslednú chvíľu ju zastavil pozitívny test na koronavírus,” spomína Havlík. "Martina bola veľmi flexibilná, pripojila sa k tímu a na svoje miesto perfektne zapadla. Som jej veľmi vďačný, že s nami išla.”

Pozrite si trailer filmu:

Snímka Minúta večnosti vykresľuje príbeh špičkového kardiochirurga Petra a jeho 21-ročnej dcéry, ktorá má vrodenú srdcovú vadu. Pri plánovanej operácii sa ju Peter rozhodne operovať sám. Po operácii sa spolu vydajú na dobrodružnú výpravu na Island a utužujú pošramotené vzťahy.

Lucia však uprostred divokej prírody skolabuje. Peter sa obáva, či pri operácii neurobil chybu. Naviac má pocit, že je v srdci prírody stratený a začne sa mu zotierať rozdiel medzi realitou a fikciou.

Britain Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings Premiere Čítajte aj Marvelovku Shang-Chi do čínskych kín nepustili. Herecká hviezda je vraj proti Číne

Woody Allen si posledný rok-dva užil nadmieru popularity, avšak viac negatívnej, ako pozitívnej. Dokument na HBO s názvom Farrow vs Allen, v ktorom ho nevlastná dcéra verejne obviňuje zo zneužívania v detských časoch, mu priniesol zavrhnutie zo strany verejnosti aj zo strany hereckých a filmárskych kolegov.

Jeho posledný film Festival pána Rifkina, ktorý prišiel tento týždeň do kín, bol poznačený touto aférou. Film rozpráva príbeh o americkom manželskom páre, ktorý sa zúčastní Medzinárodného filmového festivalu v San Sebastiane. Pár je okúzlený čarom tohto malého mesta na severe Španielska a kúzlom filmového sveta. Na prvý pohľad zamilovaný manželský pár znovu zažíva romancu. Avšak, nie tak ako by sme si predstavovali.

Upútavka na film Festival pána Rifkina.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jiří Langmajer #Minúta večnosti