Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Spokojná Jojka: Jej nová lekárska dráma ustála aj príchod hlavnej konkurencie

Zdá sa, že Jojke naplno vyšiel krok so skorým spustením vysielania jej ťažiskového jesenného seriálu Nemocnica. Diváci si na novinku rýchlo zvykli a neodchádzajú.

14.09.2021 07:00
seriál nemocnica, juraj bača, Foto:
Vyhrotený utorkový súboj seriálov a futbalu vyhrala Jojka.
debata
sestričky 4, sestričky, Čítajte aj Zdrvujúca rana pre Markízu: Sestričky zdecimovala nielen Jojka, ale aj RTVS

Reálnou skúškou priazni divákov bol minulotýždňový utorok, keď sa prvýkrát proti sebe postavila Nemocnica a markizácke Sestričky. Očakával sa veľký súboj medzi novinkou a overeným seriálovým veteránom. Nakoniec vyhrala Jojka, konkurenčné Sestričky zažili fiasko pri premiére štvrtej série. Avšak aj seriálový víťaz musel mierne sklopiť uši, okúsil väčší odliv publika. Cieľovka sa rozptýlila medzi Sestričky, ale aj vždy silný športový prenos na RTVS. Práve tento týždeň sa naozaj ukáže, ktorý z dvoch lekárskych seriálov bude mať navrch, bez toho, aby sa publiku trieštilo a zutekalo k športu.

The Morning Show, aniston, witherspoon, Čítajte aj Seriálová žatva sa začína! Začiatok jesene prináša so sebou najlepšie hity

Navyše, aby si Jojka udržala pozornosť divákov, operatívne zaradila do vysielania rovno dve epizódy Nemocnice, aby viac motivovala publikum zotrvať. A podarilo sa. V cieľovke 12 – 54 Nemocnica uhrala sledovanosť na úrovni 5,9% v rámci prvej epizódy, druhá časť zinkasovala 5,3% sledovanosť. Trhový podiel sa vyšplhal na 17,3%, respektíve 17,8%. Sestričky pohoreli so 4,8% sledovanosťou a 14,3% podielom na trhu.

Celkovo Nemocnica prilákala 414-tisíc divákov, ostatné epizódy sa stabilne pohybovali nad pol miliónovou hranicou. Konkurencia prilákala len 259-tisíc divákov.

sex education 3, sex education, Čítajte aj Čo skôr pozerať? September na Netflixe prinesie návrat top seriálov

Jojke sa ešte lepšie darilo v širšej cieľovke 12+, keď prvá vysielaná časť dosiahla až 9% sledovanosť s trhovým podielom na úrovni 19,9%. Druhá o čosi klesla na 8,6% sledovanosť a trhový podiel sa zvýšil na 22,4%. Najsilnejšia cieľovka utorkových dielov Nemocnice boli diváčky v komerčne atraktívnom veku od 35 do 44 rokov, u ktorých seriál zaznamenal skvelú 11,8%, resp. 10,5% sledovanosť.

Postavy z jojkárskeho seriálu Nemocnica Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Nela Pocisková ako MUDr. Rebeka Vargová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #televízia JOJ #oseriáloch #seriál Nemocnica #televízna sezóna 2021/2022