Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zdrvujúca rana pre Markízu: Sestričky zdecimovala nielen Jojka, ale aj RTVS

Nová televízna sezóna sa začala síce pred pár dňami a už teraz je to obrovská dráma. Televízia Markíza dostáva poriadne rany a prichádza vytriezvenie, keďže jej dlhodobé formáty dosahujú šokujúco malú sledovanosť.

14.09.2021 07:00
sestričky 4, sestričky, Foto:
Štvrtá séria Sestričiek sa, nečakane, uviedla s podpriemerným výsledkom.
debata (2)
pán profesor, maštalír, marcinková, Čítajte aj Markíza vrátila na obrazovky seriálový hit: Úvodná časť zvalcovala všetko, čo jej stálo v ceste

To je aj prípad seriálu Sestričky, ktorý pred týždňom odštartoval vysielanie štvrtej série. Kým prvé tri sezóny boli vysoko nadpriemerne sledované a neraz lámali vlastné rekordy, úvod štvrtého roku vysielania priniesol obrovský šok. Lekárska dráma dosiahla najhoršie výsledky vôbec. Markíza bola dokonca trojkou na trhu, výprask dostala aj od Jojky, ktorej sa podarilo etablovať jej Nemocnicu a tradične vysoko zarezonoval futbal na RTVS. Sestričky sa tak ocitli vo veľmi nepríjemnej konštelácii a pohoreli.

seriál nemocnica, juraj bača, Čítajte aj Spokojná Jojka: Jej nová lekárska dráma ustála aj príchod hlavnej konkurencie

Dá sa však predpokladať, že v nasledujúcich týždňoch sa markizácky seriál vzchopí a s nástupom klasického jesenného počasia a čoraz kratších dní, sa začne kumulovať pred televíznymi obrazovkami väčší počet divákov. Nie je totiž dôvod, aby takto masívne diváci opustili tento seriál, keď ostatné série dosahovali ďaleko lepšie výsledky sledovanosti.

RTVS s futbalom Slovensko – Cyprus boli lídrom v komerčnej cieľovke 12 – 54 s 6,4%, respektíve 5,9% sledovanosťou a trhovým podielom na úrovni 18,9%, druhý polčas sa dokonca vyšvihol na takmer 21% podiel na trhu. Celkovo pri obrazovkách sedelo 376-tisíc, respektíve 342-tisíc divákov.

sex education 3, sex education, Čítajte aj Čo skôr pozerať? September na Netflixe prinesie návrat top seriálov
Štvrtá séria Sestričiek na prvých fotkách! Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Štvrtá séria Sestričiek štartuje 7. septembra...

Jojka môže byť takisto spokojná, jej Nemocnica silnú športovú konkurenciu ustála, hoci aj ona, po prvýkrát, okúsila, keď jej novej lekárskej dráme výraznejšie ubudli diváci. Kým ostatné časti stabilne oscilovali okolo 500-tisícovej hranice, futbal Nemocnica stlačil na 414-tisícové publikum. Tak či onak, Jojka čo do počtu divákov vyhrala utorkový súboj o diváka.

Ako dopadli Sestričky? Prvá epizóda štvrtej série v cieľovke 12 – 54 dosiahla podpriemernú sledovanosť na úrovni 4,8% s veľmi nízkym trhovým podielom 14,3%. Seriál prilákal len 259-tisíc divákov. Sestričky, štandardne, dosahujú dvojnásobné výsledky. Pre Markízu to bol teda mimoriadne nevydarený štart.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Sestričky #televízna sezóna 2021/2022