Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou! Fanúšikovia prinútili Netflix, aby zachránil ďalší seriál

Sila fanúšikovskej základne by sa nemala nikdy podceňovať. V čase sociálnych sietí do platí dvojnásobne a televízie by sa s divákmi nemali zahrávať a neuvážene rušiť obľúbené seriály. Tie sa môžu javiť, že majú slabšiu sledovanosť, avšak všetko môžu dobehnúť na streamovacích platformách.

02.10.2021 07:00
manifest, Foto:
Manifest bude pokračovať 4. sériou. Seriál zachránil Netflix.
debata
No Time to Die Daniel Craig Čítajte aj Recenzia nového Jamesa Bonda: Daniel Craig sa lúči. Srdcervúco a navždy

To je aj prípade seriálu Manifest, ktorý televízia NBC na jar tohto roku zrušila po troch sériách. Presne uprostred príbehu, ten tvorcovia rozvrhli na šesť sezón. Razom hrozilo, že sa nikto nedozvie pointu celého seriálu a teda, čo sa naozaj stalo s lietadlom a jeho pasažiermi, ktorý zažili 5,5 rokov trvajúci skok v čase.

Priestor na možné ďalšie série sa otvoril pre streamovacie spoločnosti, kde Manifest výrazne zabodoval. Po skončení tretej série, začiatkom júna, si vysielacie práve kúpil Netflix. V priebehu niekoľkých dní sa Manifest vyšplhal na popredné priečky sledovanosti. Streamovací gigant však tiež „prekvapil“, keď dal od Manifestu ruky preč. Nádej na ďalšie pokračovanie zhasla.

Farma, Čítajte aj Prekvapujúci sobotný súboj: Farma si poradila s jojkárskou ťažiskovou šou

Teda iba na malú chvíľku. Manifest ovládol Netflix počas celého leta a neprekonal ho ani jeho pôvodný obsah. To prinútilo streamovací gigant prehodnotiť svoj rezolútny postoj.

Začalo sa to nenápadne, rokovaniami s hercami a tvorcami. Kým tvorcov dostali na palubu pomerne rýchlo, keďže to boli práve oni, ktorí poriadne burcovali za oživenie seriálu a boli pripravení nakrútiť záverečný film, ale aj ďalšie série, s hercami to bolo už ťažšie. Keďže im vypršala platnosť kontraktov, pomaly, ale iste sa začali obzerať po iných rolách. Našťastie sa všetko vyriešilo a hlavné postavy by sa mali, do nohy, vrátiť.

očkovacia lotéria, očkovacia prémia, Čítajte aj Očkovaciu lotériu čaká zvrat! RTVS pristupuje k výrazným zmenám vo vysielaní

Nakoniec Netflix prekvapil, tentokrát v tom najlepšom slova zmysle. Manifest dostane zakončenie, ktoré potrebuje. Štvrtá a finálová séria sa stane realitou v roku 2022, prekvapil počet epizód. Bude to superséria! Nakrúti sa až dvadsať častí, ktoré budú rozdelené do dvoch polovíc. Aby toho nebolo málo, seriál dostane aj štedrejší rozpočet. Kým doteraz jedna epizóda stále medzi 2 – 3 miliónmi dolárov, nové časti pod taktovkou Netflixu vzniknú za 4 až 5 miliónov. Tvorcovia sa tak budú môcť poriadne vybúriť a zrealizovať svoj najdivokejšie plány so zakončením.

Zas a znova sa ukázalo, že nemožno podceňovať silu publika, ktoré si vždy vydupe, čo chce.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #oseriáloch #Manifest