Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tento je seriál je na vrchole slávy a milujú ho milióny! A aj tak sa rokuje o jeho konci

Svet seriálov je plný prekvapení. Kým sen každého tvorcu je, aby jeho dielo vydržalo na obrazovkách, čo najdlhšie, pri tomto seriáli je všetko inak. Reč je o Príbehu služobníčky, ktorý túto jar predstavil štvrtú sériu.

01.11.2021 07:00
príbeh služobníčky, Foto:
Bude piata séria posledná? Rokovania prebiehajú a verdikt by mohol byť známy už čoskoro.
debata (4)
pán profesor, maštalír, marcinková, Čítajte aj Pán profesor seriálovým lídrom: Aktuálna séria však zaostáva za ostatnými

Príbeh služobníčky je stále najväčší hit streamovacej službu Hulu, ktorá svoj seriál predáva do celého sveta. Na Slovensku je dostupný prostredníctvom streamovacej služby HBO GO. Kým pred pár rokmi tvorcovia hovorili, že sú pripravení až na desať sezón, teraz sa rétorika mení. Dokonca až tak radikálne, že nadchádzajúca piata séria by mohla byť tou poslednou. A to napriek tomu, že sledovanosť je enormná a seriál zbiera tie najprestížnej­šie ceny.

Dôvod je jasný, nikto nechce, aby Príbeh služobníčky skĺzol do rutiny. Tvorcovia chcú priniesť prvotriednu kvalitu deja a to nie je vôbec jednoduché. Ukázala to aj koronakríza, ktorá spôsobila, že seriál mal až dvojročnú pauzu. Útechou môže byť fakt, že ide iba o predbežné diskusie a piata séria nemusí nutne znamenať koniec. Scenáristi chcú byť však pripravení na všetko. Príbehy novej série sú vo fáze aktívnej prípravy a ak by mal seriál končiť najbližšou sériou, bude nutné tento fakt zakomponovať do príbehu.

príbeh služobníčky, elisabeth moss, Čítajte aj Príbeh služobníčky chrstol všetkým vriacu vodu do tváre! Nová séria znova trafila do čierneho

Zdá sa, že sa nad Príbehom služobníčky začína zmrákať a rozhodne sa nenaplní plán s desiatimi sériami. Už tretia séria si zlízla, po prvýkrát, väčšiu vlnu kritiky zo strany fanúšikov. Tvorcovia chceli spraviť kreatívne zmeny v štvrtej sérii, aby dej zdynamizovali. Skrátili sériu na desať časti a čiastočne sa im to podarilo. Pravdou je, že seriál si vzal príliš veľké sústo, aby dostatočne vyrozprával tak komplexnú zápletku okolo Gileádu a mnohé pointy sa strácajú vo vetre.

Hulu vlastní aj práva k voľnému pokračovaniu Príbehu služobníčky. Knižná predloha s názvom The Testaments ukazuje Gileád po 15 rokoch od udalostí z pôvodného seriálu a tvorcovia si už brúsia zuby, aby ho mohli sfilmovať. Nestane sa tak skôr, kým samotný Príbeh služobníčky povie svoju poslednú kapitolu. A práve preto sa rozbehli debaty o tom, koľko by bolo vhodné nakrútiť ešte sezón pôvodného seriálu. Verdikt by mal známy ešte tento rok.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Príbeh služobníčky #oseriáloch