Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

História sa zopakovala! Slabučkú novú verziu Čarodejníc opustila hlavná postava

Nebolo to vopred plánované, osud to zaujímavo zariadil po svojom. Novú verziu Charmed (Čarodejnice) opustila "najstaršia" sestra. A opäť po troch sériách.

30.10.2021 07:00
charmed, Foto:
Pôvodné trio Čarodejníc končí! Seriál sa rozhodla opustiť herečka Madeleine Mantock (vpravo).
debata
walking dead, zombík, zombie, Čítajte aj Prekročil seriál o zombíkoch únosnú hranicu? Živú mŕtvolu spravili z bábätka a zastrelili ho

Na vlas rovnaký scenár nastal aj pri pôvodnom seriáli. Pohnútky však odlišné. Vtedy herečka Shannen Doherty dostala padáka a tvorcovia ju nemilosrdne vykopli pre jej komplikovanú povahu a konflikty na pľace. Pre istý dôvod končila aj v kultovom Beverly Hills 90210. V deji sa to prejavilo tak, že na konci tretej série Prue zabil démon. Začiatok štvrtej série predstavil novú sestru Paige a sila troch bola obnovená.

squid game, Čítajte aj Netflix má miliardový biznis so smrťou! Bezbrehé vraždenie valcuje seriálový svet

Približne o dve dekády neskôr sa na obrazovky dostala nová verzia Čarodejníc. Tá však zostala na míle vzdialená kvalite pôvodného seriálu. Aj napriek tvrdej kritike a veľmi vlažnej sledovanosti, televízia The CW pokračuje v nakrúcaní, aj počas pandémie. Divákov čaká na jeseň štvrtá séria. A zopakovala sa história. Rozdiel je v tom, že tentokrát herečka Madeleine Mantock požiadala tvorcov, aby ju z deja vypísali.

Herečka Madeleine Mantock požiadala tvorcov o... Foto: The CW
charmed, Herečka Madeleine Mantock požiadala tvorcov o odchod. Tí jej vyhoveli a jej postava Macy na konci tretej série zomrela.

Čo sa aj stalo. Záver tretej série priniesol smrť najstaršej sestry. Bol to však hrdinský odchod – Macy sa obetovala, aby zabránila koncu sveta a príchodu apokalypsy. Odchod zo seriálu bol síce dobrovoľný a tentokrát tvorcovia tvrdia, že v budúcnosti sa môže postava Macy objaviť v zápletkách ako hosť.

Pozornosť sa teraz upriamuje na chystanú sériu a hlavná otázka znie, kto bude nová tretia čarodejnica, keďže posledná scéna trojky jasne povedala, že „niekde je tretia“. Či sa tvorcovia vydajú rovnakou cestou ako pri pôvodnom seriáli a do deja privedú novú sestru alebo sila troch bude obnovená sesternicou Josefinou, ktorá by doplnila trio je otázne.

Aj napriek tomuto zvratu, nová verzia Čarodejníc je stále katastrofálnym kúskom. Nesympatické obsadenie, šialené zápletky, chabé herecké výkony. Jednoducho slabota. Je preto otázne, či štvrtá séria prinesie potrebný reštart.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Charmed #Čarodejnice