Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

RTVS nakrúca "nové" Hniezdo: Zvládnu Slováci kontroverznú novú ústrednú tému?

Už niekoľko týždňov verejnoprávna RTVS nakrúca voľné pokračovanie jej megaúspešného seriálu Hniezdo s názvom Priznanie. Kým v prvej sérii sa tvorcovia sústredili na tému utajených pôrodov a adopcie. Druhá séria, pre mnohých Slovákov, ešte pritvrdí. Seriál Priznanie sa zameria na inú kontroverznú tému - migráciu.

03.08.2021 07:00
debata (5)
zväčšiť Voľné pokračovanie Hniezda - Priznanie sa... Foto: RTVS
priznanie, seriál priznanie, Voľné pokračovanie Hniezda - Priznanie sa zameria na odtabuizovanie ďalšej spoločenskej témy - migrácie.

RTVS vo svojich pôvodných dramatických seriáloch zakaždým ponúka divákom okrem pútavého príbehu aj zaujímavú spoločenskú tému.

soňa norisová, seriál priznanie, Čítajte aj RTVS má obrovské prekvapenie! Pripravuje nové časti seriálu, ktorý nemal pokračovať

„Hniezdo hovorilo o adopciách, neúplných rodinách, neplodných mladých manželských pároch a mali sme pocit, že tento príbeh bol už vyčerpaný a uzavretý. Keďže sme po jeho mimoriadnom diváckom úspechu dostali zelenú na pokračovanie, rozmýšľali sme nad spoločenskou témou, ktorá by bola opäť akousi nadstavbou seriálu. Pri voľnom pokračovaní sme chceli zachovať žánrové prvky Hniezda – melodrámu, s kriminálnou zápletkou a tajomstvom. Vtedy som dostala nápad, že koronavírus na chvíľu pozastavil ďalší celosvetový problém – migráciu. Hlavnou nositeľkou tejto témy v našom seriáli je sýrska imigrantka Leila a jej jednoročný syn Sámi. Pri putovaní Európou kvôli opatreniam zostala na Slovensku, kde požiadala o azyl. Jej dramatický osud sa prelína s osudom rodiny Važanovcov, ktorých diváci RTVS poznajú zo seriálu Hniezdo. Aj keď je príbeh vymyslený, veríme, že sa nám ho podarilo vystavať tak, že pôsobí reálne, no zároveň aj tajomne napínavo“, prezrádza autorka myšlienky a dramaturgička seriálu Dana Garguláková.

pán profesor, Čítajte aj Markíza potvrdzuje štart ťažiskového seriálu! Vráti sa megahit a bude mať viac častí

„Očakávam, že seriál budú mať diváci radi, že ich bude baviť, že si k nemu nájdu vzťah rovnako ako k Hniezdu, a že ich potešíme novými témami. Prvé dni nakrúcania zatiaľ prebiehajú podľa plánu, dokonca aj naši dvaja najmenší – len roční – herci nám fantasticky zahrali, takže musím povedať, že vlak sme rozbehli správnym smerom,“ povedal režisér seriálu Priznanie Braňo Mišík.

oteckovia, sestričky, bodka, slovania, Čítajte aj Budete milosrdní k televíziám? Začína sa hľadanie najlepšieho slovenského seriálu

Diváci sa v seriáli Priznanie môžu tešiť na obľúbených hercov zo seriálu Hniezdo – Soňu Norisovú, Alexandra Bártu či Andreu Karnasovú, ale aj na nové postavy v podaní Angelicy Sbouli, Róberta Šipoša, Martiny Zábranskej, Andyho Kummera, Lucie Vráblicovej, Kamila Mikulčíka, Rebeky Polákovej, Jany Kvantíkovej, Petra Daniša, Martina Babeja, Petra Kočiša, Jána Galloviča a ďalších.

Diváci sa na nový seriál z produkcie RTVS môžu tešiť začiatkom budúceho roka.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #oseriáloch #seriál Priznanie