Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tomuto sa hovorí zvrat! Najprv šokujúce zrušenie seriálu, teraz bitka o jeho pokračovanie

Toto by čakal len málokto, že sa stane. Avšak opäť sa ukázala obrovská sila fanúšikov, ktorí zabojovali o prežitie seriálu Manifest.

27.07.2021 07:00
manifest, Foto:
Nádej, že sa zrušený seriál Manifest vráti je obrovská!
debata

Televízia NBC prišla s prekvapujúcim rozhodnutím počas júna. V negatívnom slova zmysle. Jej nadprirodzenú drámu Manifest sa rozhodla nepredĺžiť na štvrtú sériu. Hoci to vyzeralo veľmi nádejne a prebiehali dlhé rokovania, ako s týmto formátom pokračovať, aj napriek klesajúcej sledovanosti. Napokon zvíťazili čísla. Tie nepustili. Výkon tretej série sa oproti tej druhej prepadol o 30%, čo pre NBC bola neschodná cesta. Ak by tento trend pokračoval, výroba by bola značne nerentabilná.

bodka, oteckovia, uhorčík, Čítajte aj Ktorý seriál bude najhorší? Finále o top hanbu televíznej sezóny je tu!

Priestor na možné ďalšie série sa otvoril pre streamovacie spoločnosti, kde Manifest výrazne zabodoval. Po skončení tretej série, začiatkom júna, si vysielacie práve kúpil Netflix. V priebehu niekoľkých dní sa Manifest vyšplhal na popredné priečky sledovanosti. Streamovací gigant však tiež „prekvapil“, keď dal od Manifestu ruky preč. Nádej na ďalšie pokračovanie zhasla.

Manifest, Čítajte aj Absolútne zlyhanie na celej čiare! Zhasli všetky nádeje na pokračovanie tajomného seriálu

Teda aspoň to tak vyzeralo. Obrovská kampaň na sociálnych sieťach, ale skvelé čísla na Netflixe, ktoré neklesli ani po niekoľkých týždňoch razom začali vŕtať v hlave nielen Netflixu, ale aj samotnej televízii NBC. Ľady sa výrazne pohli a razom je o Manifest bitka. Všetko nasvedčuje tomu, že NBC je viac ako naklonená, aby Manifest pokračoval aj naďalej a chce uzavrieť dohodu s Netflixom, pričom dohoda by mala byť finančne výhodná pre obe strany.

príbeh služobníčky, elisabeth moss, Čítajte aj Príbeh služobníčky chrstol všetkým vriacu vodu do tváre! Nová séria znova trafila do čierneho

Tvorcovia seriálu nelenili a ak by štvrtá, prípadne ďalšie série nevznikli, chceli ukončiť seriál aspoň filmom. „Problémom“ Manifestu bol fakt, že bol zrušený uprostred svojho príbehu. Celý koncept bol navrhnutý tak, aby sa nakrútilo šesť sezón, počas ktorých sa rozplietla letecká záhada a diváci by dostali všetky odpovede.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NBC #netflix #oseriáloch #Manifest