Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Netflix nekompromisne zarezal svoj minuloročný prešľap! Škoda to veru nie je...

Netflix sa v posledných týždňoch nedrží skrátka! Streamovací gigant pochoval ďalší seriál po prvej sérii. Pritom aj tento seriál mal byť veľký hit, podobne ako Jupiter's Legacy, z tohto leta. Reakcie divákov jasne ukázali, že to tak nebude.

30.07.2021 07:00
cursed, seriál cursed, katherine langford, Foto:
Herečka Katherine Langford bola hlavnou hviezdou seriálu Cursed. Ani to nepomohlo. Seriál končí po jednej sérii.
debata (1)

Reč je o minuloročnej letnej novinke s názvom Cursed, v hlavnej úlohe s vychádzajúcou hviezdou Katherine Langford. Tvorcovia zariskovali a oprášili starobylú a už miliónkrát vyrozprávanú tématiku o najznámejšom kráľovi Británie. Tým, že doteraz sa nepodarilo historicky úplne potvrdiť pravdivosť príbehu, všetko zostáva v rovine povestí a dohadov.

dobrý doktor, Čítajte aj Stále vie vháňať slzy do očí! Avšak zvládne to Dobrý doktor aj naďalej?

Počas stáročí vzniklo viacero variácií nielen o Artušovi, ale aj o Merlinovi, Morgane a nielen to. Netflix sa rozhodol poňať bájny príbeh po svojom. Mnohí by si povedali, že super. Do popredia sa dostane pointa, ktorá doteraz bola prehliadaná, keď ikonické postavy majú na míle ďaleko od podoby, akú poznajú. Určite by bolo fajn pozrieť sa na začiatky týchto charakterov, lenže vo výsledku prvá séria Cursed narazila na kreatívne čudno.

foundation, Čítajte aj Bude toto megahit tejto jesene? Jeden z najdrahších seriálov súčasnosti sa predstavuje...

Nosnou postavou sa stala Nimue v podaní spomínanej Katherine Langford. Je to zástupkyňa magického sveta plného kúziel, rôznych postavičiek, rituálov. Národ, ktorý žije ďaleko od ľudí, ktorí sa neustále rozťahujú, zaberajú čoraz viac miesta a národ nadprirodzených linčuje v mene Boha. Nimue bola odjakživa vytláčaná na okraj magickej komunity pre jej obrovské a nekontrolovateľné schopnosti. Považovali ju za prekliatu a zažíva peklo medzi vlastnými. Keď na ich komunitu príde rana osudu v podobe červených mníchov, ktorí majú ambíciu vyvraždiť všetko nadprirodzené, čo odporuje Bohu, Nimue dostáva novú životnú úlohu. Dopraviť magický meč čarodejníkovi Merlinovi.

červené pásky, Čítajte aj Markizácky seriál si vypočul verdikt: Mal to byť divácky ťahák, pokračovať však...

Lenže postavy boli ploché, rovnako ako dej. Tvorcovia si mali pred nakrúcaním upresniť, či idú nakrúcať temnú rozprávku, ale drámu, ktorú majú diváci brať vážne. Vznikol čudný hybrid, ktorý nefungoval na viacerých frontoch. No aj napriek tomu sa predpokladalo, že minimálne druhá séria vznikne, vzhľadom na otvorený koniec jednotky a prítomnosti hviezdnej herečky.

Netflix však poriadne prekvapil. Namiesto avíza o premiére nových častí potvrdil koniec tohto formátu. Od tohto si mnohí sľubovali veľké veci, mal to byť hit. Lenže súčasný divák je už náročný a veľmi rýchlo odhalí slabší produkt.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #oseriáloch #seriál Cursed #Katherine Langford