Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Lekárskemu megahitu hrozí definitívny koniec! Riešenie je poriadne šalamúnske

Televízia ABC poriadne špekuluje a chce nájsť cestu zo šlamastiky, do ktorej sa dostala. Hoci po mesiacoch naťahovanie a vyplatenia miliónov dolárov, 18. séria hitu Grey's Anatomy je istá. Ďalšie série nemusia vôbec vzniknúť.

17.08.2021 07:00
ellen pompeo, klinika grace, greys anatomy, Foto:
Diváci môžu byť pokojní. O svoju dávku lekárskej drámy neprídu.
debata

Už samotné rokovania o pripravovanej série boli poriadne dlhé a komplikované. Nakoniec herečka Ellen Pompeo súhlasila s podpisom. Nastala však zmena, bola ochotná podpísať len ročný kontrakt, namiesto dvojročného. To dáva tušiť, že najnovšia sezóna môže byť posledná. Televízia to odmieta a tlačí na to, aby sa nakrúcalo aj naďalej. Sledovanosť je stále nadpriemerná, zo seriálu sa stal celosvetový fenomén a už len za vysielacie práva do celého sveta sa inkasujú rekordné sumy.

vera wisterová, marcel forgáč, byť zdravý je výhra, očkovacia lotéria, Čítajte aj Očkovacia lotéria absolútny divácky trhák! Číry televízny amaterizmus prilákal davy

Je teda dobrý dôvod, prečo tlačiť na ďalšie nakrúcanie, pretože sa oplatí. To však neznamená, že nadšené je aj obsadenie. Ellen Pompeo síce pred rokmi povedala, že v seriáli bude dovtedy, kým budú mať o ňu diváci záujem a svoje slovo doteraz vždy dodržala. V poslednom čase čoraz viac podsúva možnosť, že svoj lekársky plášť a postavu Meredith Grey zavesila na klinec. Nie je sa čo čudovať, keďže seriál čaká osemnásty rok vysielania.

nemocnica, seriál nemocnica, nela pocisková, richard autner, Čítajte aj Jojka na jeseň: Návrat Talentu, totálny seriálový reštart a nová šou s Rozborilom

Nikto nenecháva nič na náhodu. Tvorcovia a televízia sa pochválili tým, že pripravujú ďalší spin-off seriál, ktorý by mohol dostatočnou náhradou v prípade, že Grey's Anatomy sa v dohľadnej dobe skončí. V súčasnosti sa s veľkým úspechom vysiela hasičský spin-off Station 19, ktorý na jeseň predstaví piatu sériu. Pred rokmi sa vysielal prvý spin-off Private Practice. Ten sa skončil po šiestich rokoch.

pán profesor, Čítajte aj Nemilosrdný súboj ide do tuhého! Pochváli sa Markíza alebo Jojka top slovenským seriálom?

Podľa slov televízie hlavní showrunneri sa svedomito a intenzívne zaoberajú touto myšlienkou a pripravujú akési voľné pokračovanie. Dá sa teda očakávať, že v prípade odchodu Ellen Pompeo štafetu preberú vybrané postavy z pôvodného seriálu a rozohrajú vlastný príbeh. Isté je jedno, má ísť o lekársku drámu. Nateraz nie je známe kedy a či vôbec tento projekt dostane zelenú a dostane sa k divákom. Dobrou správou však je, že v prípade záveru najsledovanejšej lekárskej drámy sveta je v hre jej refreshované pokračovanie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Grey´s Anatomy #oseriáloch