Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka sa veľkolepo rozlúčila s Novým životom! Ako vyzerali posledné časti?

Jedna veľká seriálová etapa sa uzavrela. Televízia JOJ v utorok večer ukončila vysielanie svojho Nového života, ktorý udržala na obrazovke rok a pol.

24.06.2021 07:00
nový život, Foto:
Seriál Nový život má svoj záver definitívne za sebou.
debata (1)

Nový život mal veľké ambície na začiatku svojho vysielania v januári 2020. Stanica z neho chcela mať druhý Panelák a vysielať ho niekoľko rokov. Išlo o istý experiment, keďže dlhodobé seriály už nie sú takým ťahúňom v hlavnom vysielacom čase. Ich priestor sa viac hodí na podvečer, podobne ako markizácki Oteckovia, ktorí okupujú predné miesta v rebríčkoch sledovanosti už štvrtý rok po sebe. Napodobniť úspech Paneláku sa napokon nepodarilo.

the falcon and the winter soldier, Čítajte aj Nie je všetko zlato, čo sa blyští! Megadrahý Marvel seriál rozhodne nie je bez chýb

Avšak neúspech to rozhodne nebol. Prvá séria bola príjemným prekvapením a sledovanosť sa stabilne pohybovala okolo 400-tisíc divákov na epizódu. Jojka veľmi rýchlo potvrdila vznik druhej série, aj keď svet zasiahla prvá vlna pandémie a vtedy nebolo isté, kedy sa podarí reštart produkcie a k normálneho návratu fungovania. Druhá séria spustila vysielanie v septembri so štartom novej sezóny a niekoľkomesačná vynútená koronapauza seriál neprospela. Sledovanosť sa výraznejšie prepadla, pričom pokles definitívne potvrdila aj trojka, ktorá získala približne polovičný počet divákov oproti prvej sérii.

Ako sa skončil seriál Nový život na Jojke? Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Lea a Tomáš v poslednej epizóde jojkárskeho...

Koniec seriálu je teda prirodzeným vyústením nízkej sledovanosti, útechou pre divákov mohol byť fakt, že tvorcovia o konci vedeli a mohli tak napísať definitívny záver. „V seriáli Nový život sa po troch úspešných sezónach uzatvárajú príbehy hlavných hrdinov. Naši diváci s nimi prežili množstvo emócií, dejových zvratov, sledovali situácie, z ktorých mnohé poznajú zo svojho vlastného života či okolia. Aj preto bol seriál pevnou súčasťou vysielacej štruktúry televízie JOJ od roku 2020. Nový život nebol napísaný ako nekonečný seriál, no JOJka naďalej ráta so spoluprácou s jeho hercami aj v ďalších projektoch,“ povedala pre Pravdu PR manažérka televízie JOJ Katarína Nosková.

pán profesor, Čítajte aj Skvelý výkon! Markizácky Pán profesor si uchmatol unikátne prvenstvo

Hlavné postavy dostali svoje happyendy. Posledné minúty finálovej epizódy ukázali životy obľúbených hrdinov po roku. Lucia s Paľom sa dočkali ešte jedného potomka, Alena s Dušanom majú dokonca dvojčatá. Evald a Vanda sú v radostnom očakávaní. Lea s Tomášom sú stále spolu. Všetkým sa teda začal nový život, nová etapa.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #seriál Nový život