Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Susedia majú naďalej smolu: Toto je dôvod obrovského diváckeho nezáujmu

Pokles sledovanosti má viacero dôvodov. Pri Susedoch je to o to horšie, že sa spojili do jedného.

21.06.2021 07:00
susedia, Foto:
Susedia sa mimoriadne trápia aj na začiatku leta.
debata (3)

Prirodzene sledovanosť programov klesá, keď je vonku krajšie počasie. Pri nástupe leta je to o to väčší prepad. Keď sa k tomu pripočíta vyčerpanosť celého formátu a najmä nasadenie športových prenosov, katastrofa je na svete.

červené pásky, horná dolná, Čítajte aj Tentokrát mala Markíza veľkú smolu! Ktoré seriály ste vypoklonkovali z rebríčka?

S týmto negatívnymi dopadmi už niekoľko týždňov bojujú práve markizácki Susedia. Absolútne sa nepotvrdila úvaha, že by sa sledovanosť mohla zvýšiť po presune na lepší vysielací čas, ktorý sa objavil po skončení Pána profesora. Markíza navyše posledné týždne chce podporiť divácku zvedavosť a ponúka rovno dve premiérové epizódy a vypĺňa mi nimi celý hlavný vysielací čas. Bez odozvy a úspechu.

mare of easttown, Čítajte aj Nadľudský výkon hviezdnej herečky! Tento seriál si zaslúži prestížne ocenenie

Predchádzajúce týždne ukázali, že komediálny seriál nevie konkurovať športovým prenosom a jeho sledovanosť sa prepadla na najnižšie hodnoty vôbec. Zo stabilných šesťpercentnej sledovanosti z tejto jari sa prepadli hlboko pod päť percent a pred časom aj pod štyri percentá. Trhové podiely takisto „dosahujú“ svoje minimá.

chicago med, Čítajte aj Obľúbili ste si lekársky seriál Chicago Med? Musíte sa zmieriť s nekompromisnou správou

Inak to nebolo ani minulý týždeň, keď Markíza ponúkla opäť dvojporciu epizód. Proti Susedom stálo futbal na RTVS a opäť sa to odrazilo na zlých výsledkoch. Prvá vysielaná epizóda od 20:30 ešte tesne sa doškriabala k 5% sledovanosť a trhovému podielu takmer 15%, nasledujúca sa už prepadla do katastrofálnych výsledkov. Nedosiahla ani štvorpercentnú sledovanosť s trhovým podielom tesne nad 12%.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #susedia #oseriáloch #televízia Markíza