Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zázrak sa nekonal: Susedia si stále idú svoje, nepomohol ani lepší vysielací čas

Zdá sa, že tento rok je pre komediálny seriál zlomový. Prežíva vďaka svojej najvernejšej diváckej základni. Tá sa však poriadne scvrkla.

24.05.2021 07:00
Susedia, marcin, kraus, tlučková, ráková,... Foto:
Susedia dostali lepší vysielací čas, diváci sa nevrátili.
debata (1)

Keď pred dvoma týždňami sa končila druhá séria megaúspešného Pána profesora, bolo jasné, že Markíza to skúsi opäť so Susedmi, ktorí sa vrátia do svojho pôvodného slotu. Teda budú otvárať pondelkový hlavný večerný program. Túto jar sa formát musel zmieriť s tým, že bol vytlačený do neskoršieho času vďaka novému seriálu, ktorý lákal davy.

priatelia, seriál priatelia, friends, Čítajte aj Veľký dôvod na radosť! Noví Priatelia mieria aj na Slovensko

Televízia sa zrejme spoliehala aj na tento fakt, že Pán profesor bude silným predskokanom a Susedia sa na jeho úspechu zvezú. Nezviezli. Kým seriál s Tomášom Maštalírom sledovalo viac ako 500-tisíc divákov, čo predstavovalo 12 až 13% sledovanosť v cieľovke 12 – 54, nasledujúci Susedia štartujúci pred desiatou večer dokázali osloviť takmer o polovicu menšie publikum. Aktuálne vysielaná deviata séria sa v komerčnej cieľovke stabilne pohybovala medzi 6 – 7% a sledovalo ju okolo 300-tisíc divákov.

prodigal son, Čítajte aj Tento seriál čaká na slovenskú premiéru a už teraz má problém! Bez milosti ho zrušili

Po skončení Pána profesora dostali Susedia veľkú šancu dokázať, že lepší vysielací čas bude znamenať aj návrat starých čísiel sledovanosti. Minulý rok sa výkon seriálu pohyboval medzi 8 – 9% a celkové publikum bolo väčšie o viac ako 100-tisíc divákov.

Lenže nenastala žiadna zmena. Po novom je pondelok na Markíze zložený z premiérovej časti Susedov, nasleduje reprízový diel a aby toho nebolo málo, neskoro večer sa vysielajú reprízy Hornej Dolnej. Lákavosť pondelkového vysielania bez Pána profesora výrazne utrpela, čo sa prejavilo aj výkone Susedov.

call me kat, mayim bialik, Čítajte aj Neuveriteľná blbosť! Hviezda Teórie veľkého tresku šliapla poriadne vedľa

Tí stále lákajú svoju skalopevnú a zostávajúcu skupinu verných divákov. Stále sa pohybujú na úrovni šiestich percent, necelých 20% trhového podielu. Aj napriek tomu sú jednotkou na trhu, v komerčnej cieľovej skupine porážajú jojkárske Inkognito. To však, už tradične, poráža aj Markízu v cieľovke 12+, keď ho sleduje viac divákov ako Susedov. Zábavná relácia stále oslovuje viac ako 400-tisíc divákov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #susedia #oseriáloch #televízia Markíza