Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Neuveriteľná blbosť! Hviezda Teórie veľkého tresku šliapla poriadne vedľa

Humoru nikdy nie je dosť, najmä v týchto ťažkých a čudných časoch, ktoré zažíva celý svet. Lenže ten humor musí byť dobrý a kvalitný, aby prišlo aj prirodzené pobavenie sa. V prípade nového seriálu Call Me Kat to neplatí. A nepomôže tomu ani prítomnosť herečky Mayim Bialik z Teórie veľkého tresku, o ktorej komediálnom talente nemusí nikoho presviedčať. Avšak námet, v ktorom získala hlavnú úlohu jej podkopáva nohy.

20.05.2021 07:00
call me kat, mayim bialik, Foto:
Seriál Call Me Kat je prvou úlohou Mayim Bialik po skončení Teórii veľkého tresku.
debata

S koncom Teórie veľkého tresku sa len málokto zmieril. Kultový sitkom bavil divákom celých dvanásť rokov a pri obrazovkách sedeli milióny. A to aj napriek množiacej sa kritike, že posledné série už nedosahovali kvalitatívnu úroveň ako na začiatku vysielania. Avšak ruku na srdce, prinášať každý rok jednu sériu plnú humoru je extrémne ťažké a tvorcom Teórie sa to v drvivej väčšine darilo. V roku 2019 však prišiel koniec. Herec Jim Parsons (Sheldon) spravil životné rozhodnutie a požiadal tvorcov, aby jeho príbeh s koncom dvanástej série ukončili.

hra o tróny, game of thrones, draky, Čítajte aj Ohnivá Hra o tróny sa prvýkrát ukázala! Takto vyzerajú noví hlavní hrdinovia

Hlavný showrunner Chuck Lorre, ktorý bol uprostred rokovaní s televíziou CBS o ďalších sériách, spravil rázny krok. Rozhodol sa ukončiť megaúspešný formát, aj napriek tomu, že nikto nebude s výsledkom spokojní. V hre bola trinásta a potenciálna aj štrnásta séria. Hercov mali vyvážiť zlatom a prihodiť aj diamanty k tomu. Samotný Parsons mal dostať neuveriteľných 50 miliónov dolárov, odmietol ich. Prekvapením bolo, že ostatné skupinka hercov bola naklonená zostať ešte nejaký čas v ikonických úlohách, aj napriek tomu, že dlhodobo hovorili o tom, že si vedia predstaviť koniec seriálu a mohli by sa venovať iným projektom.

Napokon všetci vedia, ako to dopadlo. Dvanásta séria bola posledná a svet sa s Teóriou veľkého tresku rozlúčil. Herci okamžite začali pracovať na tom, aby nezostali zaškatuľkovaní v komických úlohách. Napríklad taká Kaley Cuoco má žiarivú budúcnosť zaistenú. Uzavrela dohodu so štúdiom Warner Bros. a tá jej zabezpečí nielen produkovanie seriálov, ale možnosť účinkovať vo veľkých hitoch. A nebude robiť zadarmo. Na konte jej pribudnú desiatky miliónov dolárov. Prvé výsledky dohody bolo možné vidieť minulý rok, keď zahviezdila v kriminálnom seriáli Letuška (The Flight Attendant). Predviedla sa v novom svetle a úspech sa dostavil. Druhá séria príde v roku 2022.

liga spravodlivosti, Čítajte aj Zbesilá filmová jazda! Len bola zbytočne dlhá, občas pôsobila lacno a trošku pateticky

Nezaháľali ani ostatní. Kunal Nayar (Raj) sa objavil už vo viacerých minisériách a čoskoro ho čaká ďalšie účinkovanie na Netflixe. Melissa Rauch (Bernadette) získala hlavnú úlohu v novom komediálnom seriáli. Jim Parsons (Sheldon) si úlohy pred kamerou starostlivo vyberá a chce sa sústrediť na prácu za kamerou ako producent. Prvý jeho výsledok rozhodne nie je presvedčivý. Spojil sily s televíziou FOX a nakrútil remake klasického britského sitkomu Miranda. Novinka dostala názov Call Me Kat a hlavnú rolu si uchmatla Mayim Bialik alias Amy z Teórie veľkého tresku.

Seriál Call Me Kat Fotogaléria - 4 fotky Všetky fotky
Skupinka, ktorá mala zabaviť. Nezabavila.

Klasický sitkom, žiadny humor

Call Me Kat je klasický sitkom nakrúcaný v štúdiu pred živým publikom, teda sa snaží udržať akýsi nádych retra, keďže súčasné komediálne seriály sa snažia televízie tlačiť do kvalitnejšej formy a upúšťajú od tohto klasického formátu. Nejeden by čakal, že dve silné mená, ktoré zmenili televízny svet a predviedli briskný humor, tak dokážu vytvoriť bombastický sitkom, ktorý bude trhať bránice.

Lenže padla kosa na kameň. Call Me Kat je katastrofou od prvých minút, keď sa postupne na obrazovke predvedú hlavné postavy, ktoré budú divákom sprevádzať a ponúkať im dôvod na smiech. Zostane to iba pri dôvode. Reálny smiech nepríde. Skôr rozčarovanie a sem-tam aj zhrozenie a primárne neustály pocit trápna za všetkých, ktorí týždeň, čo týždeň hopsajú v každej epizóde a evidentne sa trápia s každou replikou.

ginny and georgia, Čítajte aj Tak toto rozhodne nie sú Gilmorky! Náhrada za kultový seriál doslova obarila, v tom dobrom

Call Me Kat je príbeh o 39-ročnej Kat, ktorá je čudná vo všetkých životných smeroch. Dôležitým faktom je, že si je toho vedomá, no akosi sa sama so sebou zmierila a prestala riešiť okolie. No pre jej matku je sklamaním a neustále jej podsúva fakt, že je naozaj čudná. Tento fakt je toľkokrát omieľaný, že aj slepý by si to všimol. Ona si však otvorí mačaciu kaviareň, aby podčiarkla fakt, že zostala na ocot. Ani napriek tomu sa mentálne nerúca. Je obklopená bláznivými priateľmi, ktorí majú takisto ďaleko od normálneho človeka a takto spoločne si bačujú vo svojej bubline.

Všetko sa zmení, keď do života Kat napochoduje jej spolužiak zo strednej školy Max (Cheyenne Jackson). Tomu sa rozpadol život, rozviedol sa a začína odznova ako čašník. Samozrejme pred rokmi bol hviezdou strednej školy a nenašlo by sa dievča, ktoré o ňom nefantazíruje. Kat nebola výnimkou. Pochopiteľne, v tom čase ani len netušil, že Kat existuje. Bol zaneprázdnený hviezdami školy. Život mu nachystal nové výzvy.

Verdikt

Základná pointa je teda jasná. Neustále upozorňovať na rozdiely medzi normálnosťou a tými, ktorí sú čudní, ale že vo všetkom. Všetko stojí a padá na hlavnej hrdinke. Mayim Bialik sa snaží ukočírovať celú posádku, no akosi jej to nejde. Jej Kat je ukričaná, prehnane motivovaná, zvláštne „naspeedovaná“, ako by fičala na nejakých podporných látkach.

Totálnym klincom do rakvy je spracovanie. Scenár je nepozerateľnou a nepočúvateľnou katastrofou, pričom hlavná postava prerušuje scény a otočí sa do kamery, aby povedala svoje vnútorné pocity nahlas. Zostáva už len nemý úžas, že v tomto seriáli hrá aktuálna veľká komediálna hviezda.

wandavision, paul bettany, elizabeth olsen, Čítajte aj Marvel prevalcuje všetko, čo mu stojí v ceste! Začiatok novej éry je prelomový

Samostatnou kapitolou je humor, ktorý tam jednoducho nie je. Aj keby bol, tak divák je rušený všetkými možným okolo a vtip jednoducho odignoruje a nestihne spracovať. Lenže scénky, pointy, a ani postavy a ich charaktery jednoducho nie sú vtipné. Všetko je akési hyperbolizované, prehnane afektované, priam nepozerateľné. Vydržať pozerať samotný dvadsaťminútový pilot je nadľudský výkon, pretože sa nedá zbaviť nepríjemného rozčarovania. Ďalšie epizódy nie sú o nič lepšie. Rozhodne nie je hanba vzdať pozeranie tohto seriálu, aj napriek tomu, že je tam Mayim Bialik.

Nateraz nie je jasné, či televízia bude pokračovať s týmto seriálom a bude druhá séria, ktorá by si zaslúžila prekopať od základov. Sledovanosť Call Me Kat rozhodne nie je hviezdna, ale v momentálnych časoch korony sa televízie nerozhodujú len na základe sledovanosti. Televízia však prekvapila a rozhodla sa s týmto formátom pokračovať aj s druhou sériou. Avšak nepriamo potvrdila nespokojnosť s kvalitou prvej série. Nové časti už dostanú nového showrunnera.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Teória veľkého tresku #oseriáloch #Mayim Bialik #Call Me Kat