Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Sledovanejší ako Televízne noviny! Markizácky seriál predviedol šialený výkon

Druhá séria markizáckeho Pána profesora je najsledovanejším seriálom na Slovensku.

03.05.2021 07:00
pán profesor, tomáš maštalír, Foto:
Druhá séria má pred sebou už len jednu epizódu.
debata

Pán profesor v pondelok, 26. apríla 2021, na obrazovkách televízie Markíza opäť prevalcoval akúkoľvek konkurenciu a prepísal svoje doterajšie rekordy sledovanosti. Predposledná deviata epizóda 2. série sa v obchodne podstatnej cieľovej skupine 12 – 54 stala v rámci pôvodnej tvorby slovenských staníc dokonca doposiaľ divácky najúspešnejším nespravodajským programom jarnej televíznej sezóny.

Pánovi profesorovi zároveň v cieľovej skupine 12 –54 patril post najsledovanejšieho programu dňa. Premiérová časť s názvom Odchod dosiahla v doterajšej histórii seriálu absolútne rekordný rating 13,5% a zároveň aj najvyšší trhový podiel 34,3%. Konkurencia nemala šancu, relácia Inkognito zaznamenala na Jojke v rovnakej cieľovej skupine podiel na trhu 12,8% a film To najlepšie ešte len príde na Jednotke RTVS podiel na trhu 7,9%.

game of thrones, hra o tróny, draky, Čítajte aj Svet je o míľový krok bližšie k novej Hre o tróny! Vonku sú prvé fotky z nakrúcania

Spomínaná epizóda prilákala k obrazovkám až 547-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, čo je druhý najvyšší počet od štartu seriálu na jar 2020, ktorá si v cieľovej skupine 12 – 54 pripísala rating 9,3% a trhový podiel 29,8%. Sumár spravodajských aktualít si na Markíze pozrelo 545-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Jednotkou na trhu bol v čase vysielania aj večerný kultový komediálny seriál Susedia, premiérová epizóda s názvom Holuby, koč a 8-poschodová torta dosiahla v cieľovej skupine 12 – 54 rating 7,1 % a trhový podiel 23,9%. Susedia sa tak opäť prehupli cez hranicu 7% sledovanosti. V máji čaká seriál zmena. Po skončení Pána profesora sa Susedia vrátia do svojho pôvodného slotu a budú sa vysielať od 20:30.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #susedia #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Pán profesor