Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nakuknite do zákulisia Slovanov! Herci to rozhodne nemali ľahké, museli sa toho veľa naučiť

Diváci už niekoľko týždňov môžu sledovať seriál Slovania, ktorý televízia JOJ dlhodobo pripravovala. Nazrite si zákulisia najdrahšieho seriálu na Slovensku. Tento týždeň odhalíme prípravu akčných scén.

24.04.2021 07:00
slovania, tomáš maštalír, Foto:
Akčné sekvencie boli dlhodobo predpripravené, podľa potreby sa prispôsobili priamo na pľaci.
debata (2)

Prípravu akčných scén pripravil Roman Jankovič, ktorý bol ich hlavným koordinátorom. Jankovič je známy tým, že aktívne pracoval aj na hollywoodskych produkciách.

wandavision, paul bettany, elizabeth olsen, Čítajte aj Marvel prevalcuje všetko, čo mu stojí v ceste! Začiatok novej éry je prelomový

„Prvýkrát som stál pred kamerou ako kaskadér, keď som mal 13 rokov. Keď boli prázdniny, sestra ma brávala na filmovanie. Po ukončení školy som sa už kaskadérstvu začal venovať naplno. Boli to hlavne kone a šerm, čo mi otvorilo bránu do sveta. Našou hlavnou výhodou bola univerzálnosť. Je to možnosť pracovať na filmoch rôzneho zamerania či už to boli kone, autá, pod vodou i vo vzduchu. Práve to si všimli aj zahraničné produkcie a umožnili nám pracovať na projektoch po celom svete. Dopracoval som sa až k vlastnej skupine Slovak Action Company, ktorá dokáže zabezpečiť kaskadérov, kone, zvukárov a špeciálnu kamerovú techniku pre domáce i zahraničné produkcie,“ hovorí Jankovič.

Veľmi aktívnou prípravou na samotné nakrúcanie museli aj prejsť aj herci. Koľko trval výcvik? Príprava hercov trvala mesiac. Učili sa jazdiť na koni, strieľať z luku, šermovať. Bojové choreografie sa začali skladať už na Slovensku, ale vždy sa mierne upravovali presne podľa lokácie na Ukrajine. Jankonvič chváli hercov: „Mali sme veľmi šikovných mladých hercov, ktorí zvládli skoro všetko, čo sme na nich vymysleli. Dublérov sme použili minimálne.“

slovania, tomáš maštalír, Čítajte aj Jeden týždeň tak, druhý úplne inak! Jojka sa opäť pohráva s vysielaním Slovanov
Zo zákulisia Slovanov: Akčné scény Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Zo zákulisia Slovanov.

S blížiacim sa koncom prvej série ide ruka v ruke aj gradácia deja a nevyhnutný stret znepriatelených strán. Diváci sa môžu tešiť na veľkolepú finálnu bitku. „Najnáročnejšia scéna bola finálna bitka. V tejto bitke boli všetci herci s 30 kaskadérmi a desiatkami komparzistov. Každý z hercov mal v nej svoj vlastný štýl a vlastnú špecifickú zbraň. Točili sme ju v parku v Kyjeve,“ uzavrel Jankovič. Fanúšikovia Slovanov sa majú na čo tešiť!

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #seriál Slovania