Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Stačila jedna epizóda a bol to megaúspech! Legendárny hrdina je opäť na vrchole

Novinka s názvom Superman & Lois slávi veľký úspech. Televízia The CW, pod ktorú tento seriál patrí potvrdila druhú sériu po odvysielaní len jednej časti. Tento seriál môžu sledovať aj Slováci len pár hodín po americkej premiére vďaka HBO GO.

29.04.2021 07:00
superman, superman & lois, Foto:
Nový seriál o Supermanovi je veľký úspech. Druhú sériu získal po odvysielaní prvej časti.
debata

Špeciálna 90-minútová pilotná epizóda valcovala. Pre domovskú stanicu priniesla najlepšiu sledovanosť za dva roky, pričom s výsledkom 1,7 milióna divákov o išlo najúspešnejšiu premiéru všetkých čias domovskej stanice vôbec, ktorú si pustili diváci v určených časti. Nového Supermana si s oneskorením troch dní pustilo ďalší milión divákov.

game of thrones, hra o tróny, draky, Čítajte aj Svet je o míľový krok bližšie k novej Hre o tróny! Vonku sú prvé fotky z nakrúcania

Popritom má The CW dohodu so streamovacími platformami a nové časti sú k dispozícii celosvetovo hneď po odvysielaní. Výnimkou nie je ani Slovensko, kde je seriál dostupný na HBO GO. Táto synergia je pre televíziu mimoriadne dôležitá a dodáva na atraktivite, preto nie je prekvapením, že rozhodnutie o novej sérii prišlo expresne rýchlo.

Pôvodne mal mať seriál premiéru ešte počas minuloročnej jesene. Avšak koronakríza zastavila aj túto produkciu a tak termín sa presunul až na túto jar.

Superman & Lois sa teší nielen pozitívnej diváckej odozve, ale kritici sú spokojní. Príbeh ukazuje fázu života Supermana a jeho rodiny, ktorá doteraz nebola na obrazovkách mapovaná. Teda, keď je už otcom dvoch teenagerských synov a opúšťa Metropolis a s rodinou sa vracia do rodného Smallville, aby sa mohol viac venovať rodine, keďže sa stále nevie, či chlapci podedili otcove schopnosti. Superman je stále rozpoltený medzi službou Zemi a rodinou, pričom je neustále konfrontovaný s bežnými ľudskými problémami. A samozrejme nechýbajú nepriatelia, ktorí sú však omnoho prefíkanejší ako kedysi Lex Luthor.

ginny and georgia, Čítajte aj Tak toto rozhodne nie sú Gilmorky! Náhrada za kultový seriál doslova obarila, v tom dobrom

Televízia The CW sa konečne o míľový krok posunula v samotnom spracovaní, keď sa prispôsobila trendom a naliala do projektu štedrejší rozpočet, čo sa hneď odrazilo na vizuále, ale samotnom vykreslení celého seriálu. Všetko pôsobí filmovo, zápletky sú zaujímavé, neotrepané. Vyzerá to tak, že Superman je konečne na vrchole síl, po tom, ako sa jeho filmová púť skončila fiaskom. To je aj dôvod, prečo štúdio Warner Bros. dovolilo nakrútiť tento seriál, keďže dlhoročne bolo proti novému seriálu, malo totiž smelé plány s mužom z ocele na strieborných plátnach. Tento plán zlyhal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HBO #oseriáloch #Superman & Lois