Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dojímavý seriálový návrat vďaka efektom! Prečo sa herci nikdy nestretli? Korona v tom nie je

Pred týždňom sa na televíznych obrazovkách odohral jeden za najdojímavejších seriálových návratov tohto roka. Tvorcovia Grey's Anatomy (Klinika Grace) si znova pripravili emočnú horskú dráhu, ktorú sa podarilo utajiť až do vysielania inkriminovanej epizódy.

08.04.2021 07:00
greys anatomy, Foto:
Aj po sedemnástich rokoch seriál Grey´s Anatomy dokázal, že dokáže priniesť skvelé emócie.
debata

Aktuálna sedemnásta séria najsledovanejšej lekárskej drámy sveta je poznačená pandémiou, nielen v zákulisí, ktoré dodržuje prísne opatrenia, aby sa mohlo nakrúcať, ale aj pred kamerami. Tvorcovia sa rozhodli venovať nové pokračovanie najväčšej zdravotníckej kríze tohto storočia, čo mnohí diváci oceňujú, že detailne ponúkajú ťažké osudy lekárov a pacientov, iní by žiadali viac pozitívnych epizód.

Aby toho nebolo málo, hlavnú predstaviteľku „nakazili“ koronavírusom s veľmi ťažkým priebehom a Meredith Greyová (Ellen Pompeo) sa ocitla na ventilácii. Ocitla sa medzi životom a smrťou, scenáristi tejto priestor metaforicky preniesli do podoby pláže, kde Meredith stretáva svojich zosnulých milovaných členov rodiny, ale aj priateľov.

Táto zápletka sa stala obrovskou príležitosťou vrátiť do deja na pár scén viacero postáv, ktoré fanúšikovia roky milovali, avšak ich ďalšie účinkovanie nebolo úplne možné, keďže – väčšinou – dostali tragickú bodku.

Počas minulých týždňov sa tak v seriáli znova objavil herec T.R. Knight (George O'Malley), rozlúčiť so svojou láskou sa prišiel seriálový Andrew DeLuca (Giacomo Gianniotti), ale najmä Derek (Patrick Dempsey).

V ostatnej epizóde sa odohral ďalší návrat, tentokrát sa k Meredith „vrátila“ jej sestra Lexie, ktorá tragicky zahynula na konci 8. série. Práve táto postava patrila medzi tie najobľúbenejšie a jej nečakaný koniec v seriáli bol obrovským šokom. Navyše, keď o niekoľko epizód neskôr „zomrel“ aj Mark Sloane (Eric Dane), ktorý nasledoval svoju životnú lásku na druhý breh.

Teraz sa objavila možnosť, ako ich priviesť späť a podarilo sa. Hoci, ako sa ukázalo, museli sa využiť technologické vymoženosti! Herečka Chyler Leigh (Lexie) totiž nemohla nakrútiť svoje scény priamo v Miami, keďže stvárňuje jednu z hlavných úloh v seriáli Supergirl, ktorý sa nakrúca v kanadskom Vancouveri, avšak chcela uskutočniť svoj návrat za každú cenu.

Tragický záver 8. série.

Takto sa robia zázraky!

Všetky jej scény sa nakrútili v Kanade a vďaka špeciálnym efektom boli tieto zábery vložené do finálnej podoby, kde vedľa seba sedeli Ellen Pompeo a Eric Dane. Výsledok je ťažko badateľný. Trošku tvorcov prezrádzajú scény, ktoré sú nakrúcané zozadu a z diaľky, aby sa zakryli malé nedostatky v špeciálnych efektoch. Súčasné technológie sú priam neuveriteľné a dokazujú, že je všetko možné, ako vytvoriť scény, v ktorých sa herci nemusia ani fyzicky stretnúť a pri tom viesť rozhovor.

Scenáristi pri tejto príležitosti pripravili naozaj skvelé dialógy, ktoré konečne priniesli poriadnu dávku emócii, tie v poslednom čase akosi v deji chýbali. Obe zosnulé postavy povzbudili Meredith, aby sa prebrala a „vrátila“ sa. Vrcholom epizódy s názvom Breathe (odkaz na muzikálovú epizódu spred desiatich rokov, v ktorej práve Chyler Leigh spievala rovnomennú skladbu) boli dialógy, o tom, ako Meredith jej sestra nikdy neopustila a je jej stále nablízku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ellen Pompeo #Eric Dane #oseriáloch #koronavírus #Chyler Leigh