Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ďalší dojímavý návrat na obrazovky! Seriálový veterán povolal zo záhrobia milovanú postavu

Aktuálna séria lekárskej drámy Grey's Anatomy (Klinika Grace), ktorá je výrazne poznačená pandémiou, prekvapuje každou ďalšou epizódou. Tentokrát to nebude inak. Najnovšia epizóda 17. série má pre fanúšikov pripravené ďalšie nečakané prekvapenie.

01.04.2021 07:00
greys anatomy, ellen pompeo, Foto:
Diváci sa dočkajú návratu milovanej postavy, ktorú nečakali.
debata

Tvorcovia v aktuálnej sérii poriadne pritvrdili a nové pokračovanie najsledovanejšej lekárskej drámy sveta stojí a padá na koronavíruse. Kým ostatné seriály síce pandémiu zahrnuli do deja, priestor mala minimálny a producenti išli cestou rozprávania deja po pandémii. Klinika Grace a jej najnovšia séria je zasadená do obdobia, keď pandémia nie je na ústupe. Dokonca hlavnú predstaviteľku „nakazili“ vírusom a poslali ju na hranicu medzi životom a smrťou.

Kým jej kolegovia bojujú o každý život, Meredith Greyová (Ellen Pompeo) je celú sériu „uväznená“ niekde inde. Aby jej tvorcovia dopriali oddych od dlhoročného nakrúcania a možno aj uľahčili rozhodnutie o podpísaní nového kontraktu, ktorý stále visí vo vzduchu, aby seriál mohol naďalej pokračovať, jej postava sa nachádza niekde na pomedzí sveta živých a mŕtvych.

Herečka tak v konečnom dôsledku omnoho menej účinkuje v príbehu, má menej náročné nakrúcanie. Aj napriek tomu, túto zápletku producenti naplno využili, aby do deja mohli vrátiť viaceré postavy, ktoré v deji už zomreli a diváci žiadali ich návrat. Naskytla sa fantastická príležitosť, predsa len, počas 17 rokov vysielania sa na obrazovke vystriedalo nespočetne veľa tvárí.

Hneď na začiatku 17. série scenáristi doslova šokovali divákov, keď im prichystali prekvapenie, ktoré sa podarilo utajiť až do vysielania samotnej epizódy. Na niekoľko epizód sa vrátil Patrick Dempsey alias Derek Sheperd, teda osudová láska Meredith, ktorú stratila počas 11. série, keď sa herec rozhodol seriál definitívne opustiť. Scenáristi nemali na výber a Dereka zabili.

Medzičasom sa už objavil v deji aj zosnulý George O'Malley (T.R. Knight), ktorý bol počas prvých piatich sezón jeden z najbližších priateľov hlavnej hrdinky. Počas minulých týždňov seriál opustil aj herec Giacomo Gianniotti (Andrew DeLuca), ktorému tvorcovia pripravili tragickú, no hrdinskú bodku. Takisto sa prišiel s Meredith rozlúčiť na pláž.

Kým hlavná postava lavíruje medzi životom a smrťou a obľúbené postavy sa ju snažia presvedčiť, aby sa vrátila späť medzi živých, diváci neustále tipujú, kto by sa mohol ešte vrátiť do deja. Kandidátov je naozaj veľa.

V najbližšej časti ich čaká ďalšie prekvapenie. O život Meredith príde bojovať jej nevlastná sestra Lexie (Chyler Leigh), ktorá zomrela na konci 8. série pri páde lietadla.

Finále tejto série doteraz patrí medzi to najlepšie, čo seriál ponúkol. Aktuálne herečka účinkuje v seriáli Supergirl a len málokto by čakal, že by si našla čas na krátke hosťovanie v Klinike Grace. A našla si ho!

Tvorcovia prilievajú olej do ohňa a sľubujú ďalšie prekvapivé návraty!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ellen Pompeo #oseriáloch