Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prvý úspech? Zatiaľ nie! Červené pásky dosiahli najlepšiu sledovanosť, avšak podpriemernú

Ročná pauza, ktorú Markíza "dopriala" jej novinke Červené pásky, sa nevyplatila. Dojemný príbeh o krutých osudoch mladých ľudí netiahne, aj napriek tomu, že spracovanie seriálu je nadštandardné.

30.03.2021 07:00
červené pásky, Foto:
Červené pásky stále idú na pol plynu, sledovanosť nie je nadpriemerná.
debata

Po roku pandémie sa očividne preferencie publika výrazne zmenili a prahnú po skôr zábavných a oddychových formátoch a nie po náročnejších a smutných témach, ktoré tvoria pointu najnovšej lekárskej drámy.

Červené pásky majú za sebou štvrtú epizódu, ktorá sa vysielala minulý utorok a už dnes sa príbeh dostane do svojej polovice. Aj napriek tomu, že formát má za sebou dve premiérové časti, sledovanosť sa pohybuje na úrovni repríz, ktoré Markíza uviedla začiatkom marca. Je evidentné, že lekárska dráma si našla svoju vernú divácku základňu, avšak jej veľkosť je na pomery trhového lídra pomerne malá.

Pri porovnaní s Pánom profesorom, Červené pásky ťahajú za kratší koniec. Avšak minulotýždňová časť zaznamenala svoju doteraz najlepšiu sledovanosť. No dôvod na veľké oslavu to nie je. Štvrtú epizódu spred týždňa sledovalo 277-tisíc divákov. Pondelkového Pána profesora 533-tisíc, teda takmer dvojnásobok. Červené pásky získali v komerčnej cieľovke 12 – 54 6,9% sledovanosť s trhovým podielom na úrovni 18,4%, čo sú stále podpriemery prihliadnuc na fakt, že otvárajú večerný prime-time.

Prvé dve časti, vzhľadom na fakt, že išlo o reprízu, získal pomerne slušnú sledovanosť. V cieľovke 12 – 54 to bolo 6,8%, respektíve 6,5%. Tretia epizóda vysielaná pred týždňom dosiahla 6,7% sledovanosť s trhovým podielom 17,4%. Seriál sa tak nevie prehupnúť cez 7% sledovanosť a aspoň 20% podiel na trhu. Nateraz tak zostáva najmenej úspešným seriálovým produktom, ktorý Markíza vysiela.

V počte divákov Červené pásky porazil aj jojkársky Nový život, ten celkovo sledovalo 280-tisíc divákov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Červené pásky