Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Netlačí sa zbytočne na pílu? V príprave sú ďalšie seriály zo sveta Hry o tróny

Pred pár dňami HBO prekvapilo správou, keď odavizovalo vznik ďalších troch seriálov z tohto fiktívneho sveta plného krvi, zrady a boja o moc.

23.03.2021 07:00
hra o tróny, game of thrones, ned stark, Foto:
V hre sú hneď niekoľko potenciálnych seriálov.
debata

Keď sa pôvodný seriál chýlil ku koncu, tak už televízia hľadala adekvátnu náhradu. Asi len málokto by čakal, že táto značka nadobro zmizne z obrazoviek. V hre bolo až päť námetov na ďalšie seriálové odnože. Postupom času sa ukázalo, že životaschopný je len jeden, ktorý sa začne v apríli nakrúcať. A to bude je House of the Dragon. Tento seriál bude plný drakov, keďže sa bude odohrávať v čase občianskej vojny, keď Západozemi vládol rod Targaryenovcov.

Projekt Bloodmoon, ktorý má na konte pilotnú epizódu, po ktorej HBO tento námet zavrhlo je definitívne mŕtvy.

Čo však nie je mŕtve sú ďalšie námety, o ktorých dlhodobo nehovorilo a teraz sa vynorili na svetlo sveta. Vo februári televízia oznámila, že sa zaujíma o dva možné spin-off seriály.

Tales of Dunk & Egg vychádza z poviedok Georga R.R. Martina. Je už oficiálne potvrdené, že sa na tomto seriáli začína reálne pracovať. Je založený na dvoch dominantných postavách z kníh, ktoré sa však v seriáli neobjavili. Dunk je bývalý rytier, ktorý putuje krajinou so svojim panošom Eggom. Ten zas patrí do klanu Targaryenovcov. Hoci by sa mohlo zdať, že sú iba akousi kulisou a nepodstatnými členmi davu, obe tieto postavy zasiahli do kľúčových udalostí v histórii Západozeme. A práve na ich rôzne príbehy by sa mal zamerať chystaná novinka.

Ďalším možným seriálom, ktorý by v budúcnosti mohli diváci je vidieť je námet o rebélii kráľa Roberta Baratheona. Ten sa objavil aj v pôvodnom seriáli, v prvej sérii. Robert Baratheon bol manželom Cersei Lannister. Pôvodná Hra o tróny ho ukázala ako grobiana, ktorý je otcom mnohých bastardov, holdoval alkoholu, milenkám. Avšak za jeho mladých čias bol úplne iný.

V marci HBO prekvapilo správou, že sa pohráva s myšlienkou vytvoriť animovaný seriál, ktorý napokon zrejme aj vznikne. To však nie je všetko! V hre o ďalšiu Hru o tróny sú ďalšie hrané tituly.

Prvým z nich je seriál 9 Voyages, ktorý sa zameria na jednu z hlavných postáv už chystaného seriálu House of the Dragon. Práve tento seriál by mohol byť pre 9 Voyages odrazovým mostíkom. Ide o príbehy o lordovi Corlysovi Velaryonovi prezývaného Sea Snake.

Druhým námetom, ktorý je na pretrase, by mohol ukázať históriu rodu Dorneovcov. Dej rozpovie tisíc rokov starý príbeh pred pôvodným seriálom.

Tretím seriálom by mohol byť Flea Bottom, ten ukáže spodinu v hlavnom meste Západozeme – Kráľovom prístave.

Vyzerá to tak, že Hru o tróny čaká veľkolepá expanzia. Je len otázne, či a ktoré seriály sa reálne dostanú k divákom a či toho nebude až príliš veľa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch