Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zaujímavé: Susedia strácajú lesk hitu, Oteckovia sa po prepadoch spamätávajú

Jarná televízna sezóna sa len rozbieha, prináša však zaujímavé zvraty. Susedia postupne strácajú na sile a potvrdzujú pád, súčasná sledovanosť deviatej série je doteraz najslabšia, hoci sú jednotkou na trhu. Oteckovia sa naopak spamätávajú a ich výkon opäť rastie.

15.03.2021 07:00
Susedia, Foto:
Deviata séria Susedov potvrdzuje pokles sledovanosti.
debata (2)

Deviata séria Susedov má za sebou už dve epizódy. Seriál si musí zvyknúť, že sa vysiela v druhom večernom pásme, jeho niekdajšie miesto prebral Pán profesor, ktorý je obrovským hitom. Sitkom si však nevie prebrať zo silnej nábehovej krivky väčší počet divákov. Vyzerá to tak, že sa postupne kryštalizuje len tá skalná a verná fanúšikovská základňa.

Druhá časť, ktorú Markíza vysielala počas minulého pondelka len potvrdila nové štandardy sledovanosti pre kultový seriál. Premiérová epizóda s názvom Klimatizácia si v cieľovej skupine 12 – 54 pripísala rating 7,1% a trhový podiel 23,7%, pri obrazovkách sedelo 304-tisíc divákov. Oproti úvodnej časti novej série tak výkon Susedov ešte o čosi klesol. Pred dvoma týždňami seriál otváral novú sezónu so 7,5% sledovanosťou a trhovým podielom 23,5%. Sitkom si zvolilo 323-tisíc divákov v cieľovke 12+.

Nahor však stúpajú Oteckovia, ktorých výkon sa posledné týždne zosunul k 25% podielu na trhu a sledovanosťou pod 8%. Celkové publikum oscilovalo okolo 400-tisícovej hranice. Zdá sa, že išlo o krátkodobý výkyv a podvečerný rodinný seriál sa opäť spamätáva. Minulý pondelok Oteckov pozeralo 438-tisíc divákov. V cieľovej skupine 12 – 54 dosiahol výborný rating 8,8% a trhový podiel 27,9%.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #susedia #oseriáloch #Oteckovia #televízia Markíza