Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bude z Červených pások veľký hit? Podrazila im ročná pauza zbytočne nohy?

Fanúšikovia seriálu Červené pásky sa museli obrniť poriadnou dávkou trpezlivosti, kým sa ich obľúbený seriál vrátil po vynútenej pauze späť na obrazovky.

09.03.2021 07:00
červené pásky, Foto:
Prvá časť, ktorú Markíza zreprízovala, priniesla uspokojivé výsledky.
debata

Pôvodne sa mali vysielať počas minuloročnej jari, spoločne s Pánom profesorom, no dopady prvej vlny pandémie spravili škrt cez rozpočet nielen Markíze, ale všetkým televíziám, ktoré museli hľadať spôsob, ako fungovať. Výsledkom toho bolo stiahnutie prichystaných jarných premiér z ponuky a stratégia vyčkávania na lepšie časy, ktoré však neprichádzali. Postupne sa však televízie stihli prispôsobiť a vrátiť sa do normálneho módu a od jesene sú späť aj premiéry.

To však neznamenalo, že sa všetky stopnuté projekty vrátia. Červené pásky si museli na svoj reštart vysielania počkať presne rok. Minulý utorok Markíza ich konečne vrátila do hry, aby si diváci mohli pozrieť dojímavý príbeh mladých ľudí z rôznymi vážnymi diagnózami. Opäť sa zreprízujú prvé dve epizódy, ktoré sa stihli odvysielať minulý rok a následne na ne nadviažu premiéry.

Je to rovnaký scenár ako pri Pánovi profesorovi, ktorý reštartoval svoje vysielanie počas jesene. Reprízované epizódy prvej série síce nepriniesli vysoké nadpriemery, všetko sa zmenilo s nástupom nových častí a stal sa z neho megahit, čo len potvrdil výkon prvej časti druhej série.

Zopakuje sa to aj pri Červených páskach? Prvá časť z minulého utorka priniesla pomerne uspokojivé výsledky, no za Pánom profesorom výrazne zaostáva. Repríza prvej časti priniesla v komerčnej cieľovke 12 – 54 6,8% sledovanosť s trhovým podielom 18,7%. Pred rokom premiéra seriálu sledovalo 358-tisíc divákov a získala 7,8% sledovanosť. Výraznejšie vzrástla druhá časť na 9,1% sledovanosť a následne prišla stopka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Červené pásky