Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Netflix opäť prekvapil sledovanosťou: Kto nevidel tento seriál, akoby ani neexistoval

Rok 2021 sa nezačal, tak ako si mnohí predstavovali. Pandémia nie a nie ustúpiť a všetci sú nútení stále zostať doma. Z tohto faktu sa tešia televízie a streamovacie platformy, ktoré sú sledované ako nikdy predtým.

07.03.2021 07:00
bridgerton, Foto:
Seriál Bridgerton zbúral všetky rebríčky obľúbenosti na Netflixe.
debata (3)

Svet preto spoznal nový megahit z dielne Netflixu, ktorý sa vkradol medzi publikum pomerne nenápadne. Romantická dráma Bridgertone sa nedočkala ani veľkej kampane, no diváci si tento seriál veľmi rýchlo našli. Asi len málokto by čakal, že historický seriál s modernými prvkami o anglickej šľachte sa dočká takého veľkého obrovského ohlasu.

Stačil iba mesiac, aby klan Bridgertonovcov ďaleko zanechal aj tie najväčšie hity Netflixu, ako Zaklínač, Stranger Things, Queen's Gambit, teda seriály, ktoré sa dočkali omnoho väčšej publicity. Za štyri týždne si osemdielny seriál pozrelo neuveriteľných 82 miliónov domácností! A to sa Netflix pochválil, že vo svete má 200 miliónov predplatiteľov. Z toho vychádza, že tento seriál doslova ukradol celý Netflix pre seba.

Za seriálom stojí produkčná spoločnosť Shondaland, tá patrí jednej z najvychytenejších scenáristiek súčasnosti – Shonde Rhimes. Tá vytvorila ikonickú legendu Grey's Anatomy (Chirurgovia). Shonda bola dlhoročnou stálicou televízia ABC, než ju streamovací gigant vyvážil zlatom a ultramiliónovú dohodu ju zlákal k sebe. Investícia sa oplatila.

Bridgerton je obrovský hit, ktorý má medzičasom potvrdenú už druhú sériu. Nakrúcanie by sa malo začať už túto jar, pokračovanie sa k divákom dostane zrejme až začiatkom budúceho roka.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #oseriáloch #Bridgerton