Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Miliardový Pán prsteňov ide razantne vpred! Prvýkrát láka na ikonické zlo

Rok 2020 bol pre seriálové spracovanie Pána prsteňov mimoriadne ťažký. Po predlhom kastingu sa mohlo začať nakrúcať, potom prišla pandémia. A nastalo výrazné zdržanie.

12.03.2021 07:00
pán prsteňov, sauron, Foto:
Nateraz nie je jasné, či seriál stihne predstaviť prvú sériu ešte tento rok.
debata (1)

Najdrahší seriál na svete, do ktorého streamovacia platforma Amazon naliala neuveriteľnú miliardu dolárov sa už znova niekoľko mesiacov nakrúca na Novom Zélande, teda na miestach, kde vznikla pôvodná filmová trilógia. Už teraz sa vie, že divákom sa predstaví viac ako 20 hlavných postáv. Tento seriál je nielen nákladný, ale charakterovo bohatý. Prvá séria by mala mať až 20 epizód, čo sa vymyká zabehnutých štandardom. Prevláda tlak na znižovanie počtu epizód, pričom sa do nich napumpuje viac peňazí.

Pred časom Amazon, po dlhých mesiacoch ticha, prezradil prvé a zásadné informácie o samotnom deji. Od začiatku sa vedelo, že príbeh zavedie divákov do tzv. Druhého veku Stredozeme, čo sú tisícky rokov pred udalosťami z filmovej trilógie. Stredozem v tom čase bude vyzerala úplne inak, mnohé národy a kráľovstvá boli na vrchole, no nad všetkými sa začne objavovať tieň temnoty. Práve v tomto čase Sauron začal naberať svoju démonickú silu, vznikol pakt s prsteňmi, v Hore osudu ukuli prsteň moci a začala sa obrovská vojna.

Streamovacia platforma však načrtla pointu nového seriálu takto: „Príbeh začína v čase relatívneho mieru. Seriál sleduje skupinu známych i nových postáv, ktoré sú nútené konfrontovať dlho obávané znovuobjavenie zla v Stredozemi. Od najtemnejších hĺbok Hôr Tieňov až po obrovské lesy elfieho Lindonu a úchvatnému ostrovnému kráľovstva Númenoru, tieto oblasti a postavy vytvora odkaz , ktorý bude žiť dlho potom, čo všetci budú preč“.

Nepriamo sa tak potvrdzuje fakt, že kľúčovým hýbateľom deja bude práve Sauron, ktorý je veľmi zaujímavou postavou. Vo filme sa objavoval zriedka, no vždy to bolo efektné. Konečne by sa diváci mohli dočkať, možno aj jeho ľudskej podoby a prerodu na najobávanejšie zlo.

Nateraz ešte nie je stanovená premiéra prvej série. Nebyť pandémie, tak by sa dalo s istotou rátať, že sa Pán prsteňov objaví v druhej polovici roka. Stále však panuje nádej, že by tvorcovia mohli stihnúť premiéru tesne pred koncom tohto roka.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Amazon #Pán prsteňov #oseriáloch