Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hry o tróny sa svet nezbaví! K ohnivej novinke plnej drakov sa pridajú ďalšie

Aby toho nebolo málo, v hre sú ďalšie dva spin-off seriály, ktoré majú veľkú šancu dostať sa do produkčnej fázy.

14.02.2021 07:00
hra o tróny, game of thrones, house of the... Foto:
HBO chystá ďalšie seriály z prostredia Hry o tróny.
debata

Seriál House of the Dragon má už budúcnosť istú. Tento rok sa začína nakrúcať, v tom budúcom ho už diváci uvidia. HBO si objednalo prvú sériu a desať epizód. Špekuluje sa, že celkovo by mal mať až päť sérií. Nikto si nepripúšťa, že by nemal úspech, preto treba mať pripravený plán celého príbehu od začiatku až do konca. Tento seriál bude plný drakov, keďže sa bude odohrávať v čase občianskej vojny, keď Západozemi vládol rod Targaryenovcov.

Najnovšie je v hre ďalší potenciálny námet s pracovným názvom Tales of Dunk & Egg, ktorý vychádza z poviedok Georga R.R. Martina. Je už oficiálne potvrdené, že sa na tomto seriáli začína reálne pracovať. Je založený na dvoch dominantných postavách z kníh, ktoré sa však v seriáli neobjavili. Dunk je bývalý rytier, ktorý putuje krajinou so svojim panošom Eggom. Ten zas patrí do klanu Targaryenovcov. Hoci by sa mohlo zdať, že sú iba akousi kulisou a nepodstatnými členmi davu, obe tieto postavy zasiahli do kľúčových udalostí v histórii Západozeme. A práve na ich rôzne príbehy by sa mal zamerať chystaná novinka.

Ďalším možným seriálom, ktorý by v budúcnosti mohli diváci je vidieť je námet o rebélii kráľa Roberta Baratheona. Ten sa objavil aj v pôvodnom seriáli, v prvej sérii. Robert Baratheon bol manželom Cersei Lannister. Pôvodná Hra o tróny ho ukázala ako grobiana, ktorý je otcom mnohých bastardov, holdoval alkoholu, milenkám. Avšak za jeho mladých čias bol úplne iný. Ukázať jeho životný príbeh by bolo mimoriadne zaujímavé a mohol by vysvetliť jeho konanie v neskorších časoch.

Fanúšikovia Hry o tróny však dobre vedia, že rozpracované námety majú ešte dlhú cestu, kým sa dostanú na obrazovku, respektíve sa tam vôbec nemusia dostať. HBO prísne posudzuje scenáre, pilotný diel, ale potenciál do budúcnosti. Je teda možné, že ani jeden sa nakoniec realizovať nebude.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch