Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pocisková už vo veľkom zarezáva na Jojke! Poznáme prvé detaily nového seriálu

Už počas nadchádzajúcej jari čaká divákov Jojky nový seriál s názvom Nemocnica. Lákadlom má byť herečka a speváčka Nela Pocisková, ktorú televízia angažovala do hlavnej úlohy. Navyše to pre ňu bude znamenať veľký a plnohodnotný návrat na televízne obrazovky po niekoľkoročnej odmlke, keď sa venovala svojej rodine.

20.01.2021 07:00
seriál nemocnica, nela pocisková, richard... Foto:
Noví lekárski hrdinovia prichádzajú - Richard Autner, Nela Pocisková a Noël Czuczor.
debata (1)

Za Nemocnicou stojí Danica Hričová, ktorá pre Jojku vytvorila viacero seriálov, aktuálne sa vysiela Nový život. Lákadlom pre divákov môže byť aj fakt, že v hlavných úlohách sa objavia herci (Richard Autner, Noël Czuczor), ktorí ešte nemajú za sebou výraznejšie úlohy v seriáloch a teda diváci sa nebudú sťažovať na opozerané tváre. Autner sa mihol v Oteckoch, čoskoro ho bude vidieť v Slovanoch. Czuczora si môžu diváci pamätať z Mileniek a najnovšie púta pozornosť ako jedna z dvoch hlavných postáv v Bebjakovom filme Správa.

Nemocnica teda môže priniesť svieži vietor do zabehnutých vôd! O čom bude nový seriál, ktoré nakrúcanie už beží na plné obrátky?

Na centrálny príjem prichádzajú dvaja mladí lekári, ktorí si ešte z fakulty nesú svoje ideály a predstavy. Tie sa švihnutím prútika rozplynú nástupom do reálnej nemocnice, kde si obaja robia atestáciu.

Povrchnosť, nadradenosť, srdce, súcit a solidarita, to sú situácie, ktorými sa deň čo deň lekári zaoberajú a každý z nich do práce vnáša to svoje. Každým dňom je čo nové sa naučiť, a často hlavní hrdinovia pochopia, že nie sú Bohovia. To sa dvom mladým lekárom, ktorí práve prišli a myslia si, že môžu zachrániť svet, učí asi zo všetkého najťažšie.

Na obrazovky televízie Joj už na jar príde nový... Foto: TV JOJ
seriál nemocnica, nela pocisková, richard autner, Noël Czuczor, Na obrazovky televízie Joj už na jar príde nový seriál s názvom Nemocnica.

Lekári v Nemocnici žijú svojou prácou na maximum a tak majú len málo priestoru na zoznámenie sa so životným partnerom mimo nemocnice. Preto často vznikajú vzťahy na pracovisku a ťahanie životných peripetií a vzťahových problémov priamo na oddelenie.

V nemocnici sa zomelie všetko – je tu lekár, ktorý si so sebou nesie smútok v podobe nešťastného úmrtia jeho manželky, manželský pár lekárov chirurg a internistka. Obaja si deň čo deň nechtiac dokazujú, ktorý z nich dvoch je lepší, lenže v rodine môže byť chirurg iba jeden. Ale kto z nich má na to väčšie právo, a kto z nich je ten, ktorý musí ustúpiť tomu druhému, lepšiemu?

A kto vlastne určí, ktorý z nich je lepší? Je tu aj lekár, ktorý nikdy nemal čas na vlastnú rodinu a tak zistil, že mu unikol celý život a nevidel vyrastať vlastné dieťa. Múdry a elegantný primár, ktorému vždy išlo o dobro veci, čo sa často obrátilo proti nemu, večne bojujúci s narcistickým riaditeľom nemocnice.

Všetko sa prelína s reálnymi pacientskými prípadmi, ktoré sa v reálnom živote naozaj stali. Rámcujú ich vzťahy našich lekárov, a ich pacienti sa ich bytostne dotýkajú. Možno niekedy viac, ako by bolo milé.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nela Pocisková #televízia JOJ #Noël Czuczor #Richard Autner #oseriáloch #seriál Nemocnica