Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Slováci skúsili aj jojkársky nový seriál: Pri obrazovkách sedeli státisíce a bodka

Minulé dni boli komerčné stanice v miernom napätí. Po Vianociach totiž divákom ponúkli prvé tohtoročné seriálové premiéry. A zdá sa, že risk s nasadením hneď na začiatku januára vyšiel aj Jojke, ktorá v sobotu ukázala Bodku.

13.01.2021 07:00
debata
Medzi divákmi výrazne zabodovala prvá časť... Foto: TV JOJ
bodka, robo jakab, Medzi divákmi výrazne zabodovala prvá časť seriálu Bodka.

Jojka stavila opäť na niečo nevšedné a divákom ponúkla pohľad na nesúrodú ústrednú dvojicu hrdinov – človeka a psa. Navyše pes Bodka rozpráva a jeho pán mu rozumie. Začína sa tak kolotoč vtipných, aj menej vtipných dialógov založených na rozdielnom vnímaní dvoch svetov.

Seriál Bodka sa dočkal veľmi silného promovania, snáď jedného z najväčších vôbec. Jojka postavila vianočnú kampaň práve na svojej januárovej novinke. Dobre premyslený krok, keď divákom pripomínala seriál v čase, keď sa najviac pozerá televízia jej priniesol nadpriemernú sledovanosť.

Treba však pripočítať aj fakt, že aktuálne protiepidemio­logické opatrenia majú na výsledky tiež svoju zásluhu. Diváci zavretí doma a dlhé zimné večery, zákaz stretávania sa, nedávajú veľa možností, ako tráviť sobotný večer.

Skvelý výkon!

Diváci boli na nový seriál naozaj zvedaví, aj napriek rečníckej otázke, ktorú sme položili v nadpise našej recenzie. Jojka sa v domácnostiach rozhodne nevypínala. Prvú epizódu celkovo sledovalo až 517-tisíc divákov. V cieľovke 12 – 54 uhrala až 9,4% sledovanosť s trhovým podielom na úrovni 21,5%. V cieľovke 12+ bol výkon seriálu ešte lepší, získal 11,1% sledovanosť a 20,9% podiel na trhu, pričom mal dosah až na 735-tisíc divákov.

Avšak pri porovnaní oboch januárových seriálov. Ten markizácky napokon vyhral. Vo štvrtok si ho pozrelo 576-tisíc divákov.

Seriál Bodka Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Hlavný štvornohý hrdina v seriáli Bodka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #televízia JOJ #oseriáloch #seriál Bodka