Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka nezostáva pozadu! Pripravte sa na príchod nového seriálového hrdinu

Kým Markíza spustila svoj nový seriál vo štvrtok, Jojka si počkala na víkend. Novinka Bodka štartuje už v sobotu o 20:35. Televízna dvojka opäť staví na víkendový deň, v ktorom sa mu osvedčili viaceré seriály, naposledy to bol Uhorčík. Hoci by sa mohlo zdať, že víkendy nie sú vhodné pre pôvodnú tvorbu, prax ukázala niečo iné.

09.01.2021 07:00
debata (4)
Robo Jakab a jeho štvornohý parťák v seriáli... Foto: TV JOJ
seriál bodka, robo jakab, bodka, Robo Jakab a jeho štvornohý parťák v seriáli Bodka.

Hlavným hrdinom seriálu je border kólia Bodka – mentalista a budhista – pes, ktorého myšlienky začne následkom úrazu vnímať iba jeho rovnako lenivý a komplikovaný pán – neúspešný policajný detektív Šimon. Bodka rieši veci intuitívne, využíva svoj šiesty zmysel, má v sebe humor a iróniu a so svojim pánom vytvorí dosiaľ nevídanú dvojicu.

Komediálny seriál pre celú rodinu, postavený na originálnom nápade, prináša situačnú komiku a humor príťažlivý pre všetky vekové kategórie. Muži si tu nájdu zápletku a vtipné psie hlášky, ženy sa rady pozrú na príťažlivého Šimona a celá rodina bude milovať Bodku.

Kto je kto v novom seriáli?

Šimon Malík (Robo Jakab)

Vyšetrovateľ na policajnom oddelení. Komplikovaný a nezodpovedný tridsiatnik. Ani v súkromí, ani v práci mu nejde karta. Hoci predstiera drsnosť a nekompromisnosť na všetkých frontoch, vo svojej podstate je to romantik, skrývajúci sa za masku cynika. Do jeho života musí vstúpiť Bodka, aby v ňom urobil prievan a Šimon zistil, kým vlastne je.

Kapitán Plátek (Henrich Plátek)

Šéf kriminalistického oddelenia. Na svoj post sa nevypracoval svojim potenciálom, ako skôr lojalitou a schopnosťou prispôsobiť sa všetkým a všetkému. Je to alibista a zmätené indivíduum. Občas splieta dve na tri. Trochu hajzlík, trochu dobrák. Ako mu to práve vyhovuje.

Marek Elveš ( Marián Labuda ml.)

Popletený podporučík. Funguje na princípe, kde ma postavíte, tam som. Je taký troška inteligentnejší Forest Gump. Po príchode Bodku na stanicu sa miesto Šimona stáva práve Elveš outsiderom fackovacím panákom a obeťou atakov Demjána a Rundu. Šimon si preto Elveša berie pod patronát. Elveš si bude rozumieť najmä s buldočkom Golemom – keďže sú na rovnakej mentálnej úrovni a zázračne si budú rozumieť.

Seriál Bodka Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Hlavný štvornohý hrdina v seriáli Bodka.

Igor Demján (Ondro Kovaľ)

Hlavný Šimonov protivník. Je hviezda policajného oddelenia, psovod. Demján je namyslený, sebestredný, egoistický panáčik a manipulátor. Má krytie od otca, ktorý je v meste váženým človekom, ktorý ťahá nitkami. Po príchode Bodku na policajné oddelenie začne Demján zažívať horšie časy. Pomstiť sa mu bude chcieť za každej príležitosti.

Karol Runda (Daniel Ratimorský)

Demjánov parťák. Je to drsný dobrák. Šeptá. Je to preto, lebo v detstve bol koledník a kamaráti ho nechali vo fujavici v snehu. Rodičia ho našli až na jar. Ako kričal o pomoc prišiel o hlasivky.

Suseda Helga Arwayová (Zuzana Vačková)

Je bláznivá, ale dobrácka suseda, majiteľka kocúra Hectora, s ktorým mal Bodka odjakživa problém. Žije sama, zarába si výkladom kariet, numerológiou, predajom liečivých byliniek a kameňov. Je to šarlatánka, čo sama o sebe vie.

Bodka – (Border Kolia)

Je to budhista, ale len vtedy, keď mu to vyhovuje. Hoci nemá skvelé schopnosti ako policajný pes, jeho mentálne schopnosti a intuícia mu pomáhajú vyriešiť každý prípad. Vie odčítať klamstvo, strach i zlý úmysel a tiež ma schopnosť hypnózy. Bodka má navyše dar pôsobiť nenápadne a vedieť sa trebárs ako zafúľaný túlavý pes infiltrovať tam, kde by sa cvičený vlčiak ani náhodou nedostal. V súkromí Bodka chodí na internet, pozerá televíziu, sleduje tlač, a všetko komentuje so svojho psieho uhla pohľadu.

Starý Mój (Írsky Vlkodav)

Kráľ všetkých psov v miestnej štvrti. Veterán a guru. Budha na zemi. Vodca klanu dlhosrstých – podsvetie. Bodka je jeho žiak. Ak o Bodkovi platí, že je filozof, o Starý Mój to platí stonásobne, ale v takej drsnejšej forme.

Golem (francúzky buldoček)

Pobočník Starého Mójho. Krpatý, mierne imbecilný, ale inak dobrák. Dobrák je dovtedy, kým mu Vlkodav Starý Mój neporučí inak. Vtedy sa vie zmeniť na veľkého bojovníka. Miluje žrať, zožerie aj tri krát veľké sústo ako je on sám. Ďalšou jeho slabosťou sú sučky pudla.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #Robo Jakab #oseriáloch #seriál Bodka #2021