Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto musíte vidieť! Jojka predstavuje najdrahší seriál v histórii Slovenska

Rok 2021 bude v znamení premiéry nového seriálu Slovania, o ktorý má záujem aj Netflix.

26.11.2020 07:00
debata
Pozrite si najnovšiu upútavku k seriálu Slovania. Foto: TV JOJ
slovania, Pozrite si najnovšiu upútavku k seriálu Slovania.

Dvanásťdielny seriál vznikol v ukrajinskej koprodukcii a prinesie pohľad na život Slovanov, ktorý bol plný dramatických zvratov a udalostí.

Réžie sa ujal Peter Bebjak, ktorý sa opäť spojil s producentkou Wandou Adamík Hrycovou. Ich prvým spoločným dielom je oceňovaný film Čiara. Za kameru sa postavil Martin Žiaran. Scenáristicky vytvorili príbeh Slovanov manželia Jozef a Veronika Kolejakovci a Jan Luterán. Rozpočet bol neuveriteľných takmer 4 milióny eur.

Jojka do výpravného seriálu s prvkami fantasy angažovala viacero známych slovenských hercov a herečiek, nebudú však chýbať ani ukrajinskí kolegovia. V rôznych úlohách sa predstaví Dušan Cinkota, Zuzana Fialová, Juraj Loj, Richard Autner, Michal Režný či Andrej Hryc. Lákadlom má byť aj účasť českého herca Marka Vašuta.

Fiktívna rekonštrukcia historického obdobia 7. storočia spred spojenia slovanských kmeňov bude postavená na dvoch hlavných dejových líniách a prepletená motívmi slovenskej a ukrajinskej ľudovej slovesnosti zachytenej v piesňach, poverách či rozprávkach. Príbeh plný mystických a fantazijných prvkov je posadený do prostredia Karpatskej kotliny, v ktorej sa život zmení na boj o prežitie po príchode plieniacich kočovných kmeňov Avarov.

Ako uviedol riaditeľ televízie JOJ Marcel Grega, premiéry sa dočká v priebehu budúceho roka. Jojka zároveň zverejnila akciou nabitý trailer, ktorý odhaľuje podobu nového seriálu, ten sa môže stať obrovským hitom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #seriál Slovania #televízny reštart #2021