Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najväčší seriálový úspech RTVS pre rok 2020: Stačí iba jeden kúsok

Verejnoprávna RTVS ťahá za kratší koniec pri tvorbe pôvodných seriálov. Avšak, keď raz za čas niečo vyprodukuje, tak to stojí za to. Dôkazom je aj tohtoročná jarná novinka s názvom Hniezdo a padli rekordy v sledovanosti. Seriál dokonca prekonával aj programy komerčných staníc.

05.01.2021 07:00
seriál hniezdo, hniezdo, Foto:
Hniezdo zvalcovalo aj komerčné stanice.
debata

Verejnoprávna televízia chňapla po skvelej téme, takej, ktorá sa v ponuke komerčnej konkurencie neobjavila a pritom prináša veľkú pridanú hodnotu, alternatívu a potrebnú osvetu. V tomto smere si splnila svoju úlohu do bodky. Hniezdo bolo ďalšou ukážkou toho, že aj RTVS vie robiť kvalitné programy, hoci to trvá neúmerne dlho a divák skôr dostáva výhovorky o podfinancovaní tejto inštitúcie a z toho vyplývajúcou extrémne obmedzenou výrobou pôvodnej seriálovej tvorby.

Dejové linky ponúkajú rôznorodé príbehy, ktoré majú hĺbku, dobre napísanú pointu a vedia naplno vtiahnuť divákov do deja. Herecké obsadenie pôsobí sympaticky, žiadna postava vyslovene neruší, vystavaná spleť charakterov prináša zaujímavý mix, pričom veľmi rýchlo je jasné, kto je pozitívna a negatívna postava a dajú sa vybudovať sympatie a antipatie.

Najdôležitejší fakt je, že Hniezdo nenásilne vštepuje do publika potrebnú dávku otvorenej mysle a tolerantnosti v ťažkej problematike adopcie a neplodnosti.

Dvanásta časť prekonala aj svoje doterajšie rekordy a výkon prekonal aj novú pomyselnú métu. Celkovo si ju pozrelo až 643-tisíc divákov. Oproti predposlednej časti narástol počet divákov o 67-tisíc divákov. Nestáva sa často, že RTVS zamieša kartami aj v komerčnej cieľovke 12 – 54, v ktorej skôr súperí Markíza s Jojkou. Hniezdo v nej dosiahlo neuveriteľnú 9,7% sledovanosť s trhovým podielom 20,4 percenta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #oseriáloch #seriál Hniezdo #televízny reštart