Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najväčší seriálový prepadák roka 2020: V stajni ho mala Jojka

Záver roka 2020 je tu už o pár dní. Mnohí sa tešia, že sa končí a dúfajú, že ten ďalší bude lepší. To isté platí aj pri televíziách. Mnohé projekty im vyšli, no niektoré nie. A niektoré boli doslova prepadáky, s nimi sa už nerady chvália. Tento rok má najväčšie sklamanie Jojka. Je to seriál Bola raz jedna škola, ktorý sa predstavil na jar a vo vysielaní hlavného kanála vydržal len niekoľko epizód. Následne sa dovysielal na menšej Pluske.

28.12.2020 07:00
bola raz jedna škola, seriál bola raz jedna škola, Foto:
Bola raz jedna škola je najväčším seriálovým prepadákom roka 2020.
debata (4)

Nová komediálna miniséria mala premiéru v piatok, 14. februára, pričom mala ambíciu ukázať život na nevšednej škole, ktorá sa vymyká zabehnutých štandardom. Je plná premotivovaných rodičov a zvláštnych učiteľov. Seriál vychádza z holandského fenoménu De Luizenmoeder (Lice Mother), ktorý na miestnej obrazovke, a rovnako v online, zaznamenal absolútne rekordy sledovanosti aj so 40% podielmi na trhu. Práve Slovensko bolo jednou z prvých krajín, ktoré adaptovali tento formát.

V hlavných úlohách sa predstavili: Mirka Partlová, Diana Mórová, Ady Hajdu, Gabika Dzuríková, Vica Kerekes, Marek Majeský, Helena Krajčiová, Jana Valocká, Barbora Švidraňová, Anna Šišková, Roman Poláčik, Barbora Andrešičová, Juraj Hrčka, Kamil Mikulčík či Diana Velčická.

Prvá epizóda zaznamenala pre Jojku úspech a bola jednotkou na trhu. Pri obrazovkách celkovo sedelo až 385-tisíc divákov. V číselnom prevedení je to 8,2% sledovanosť s trhovým podielom 18%. Seriálu sa podarilo stiahnuť nadol aj stálicu Čo ja viem. Nasledujúce dva týždne už boli v znamení výrazných prepadov na úrovni len 6%.

Reakcia na seba nenechala dlho čakať a televízia pristúpila k operatívnej zmene programu a Bola raz jedna škola sa s okamžitou platnosťou pratala z obrazoviek. Na tento počin chce Jojka určite veľmi rýchlo zabudnúť a viac neopakovať podobné chyby. Zostáva len dúfať, že poučenie jej vydrží, čo najdlhšie.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #2020 #televízia JOJ #prepadák #oseriáloch #seriál Bola raz jedna škola