Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Na Jojku čoskoro prídu Vianoce: Kedy zmiznú z obrazoviek obľúbené seriály?

Už o necelý mesiac sú tu Vianoce a televízie postupne prispôsobia svoju vysielaciu štruktúru. To znamená stopku pre premiérové seriály.

30.11.2020 07:00
uhorčík, nový život, Foto:
Jojkárske seriály uzavrú vysielanie pre rok 2020 v polovici decembra.
debata

Reč je o Novom živote, ktorý sa vysiela počas pracovného týždňa v utorok a štvrtok a o komediálnom Uhorčíkovi, ten kraľuje sobotným večerom. Od septembra je na obrazovkách druhá séria rodinného seriálu Nový život. Ten sa stal začiatkom tohto roka novým hitom Jojky, ktorý stabilne vedel prilákať 400-tisíc divákov a televízia dokázala etablovať nový dlhodobý, takmer, denný seriál v hlavnom vysielacom čase. Od čias Paneláku sa to nepodarilo až teraz.

V apríli však vygradovala prvá vlna koronakrízy a Jojka stihla dovysielať prvú sériu a všetkých 40 predpripravených epizód. Dopomohol tomu aj fakt, že sa zredukovalo vysielania len na raz týždenne, prvá séria bola na obraze trikrát v týždni – v utorok, stredu, štvrtok. Následne sa mesiace čakalo na stabilizovanie situácie a obnovu produkcie.

Ten čas nastal až začiatkom júna a kamery sa znova rozbehli a už začiatkom septembra Jojka reštartovala svoje vysielanie po vynútenej koronapauze s druhou sériou. Tu však nastalo prekvapenie a nastal výrazný divácky odliv. Seriál medzisezónne stratil takmer polovicu divákov a ešte ho drvila aj konkurencia z Markízy, najmä silné Sestričky.

Dobrou správou je, že aj napriek problémom, ktoré druhá séria musela zvládnuť, Jojka mieni s týmto formátom pokračovať aj v roku 2021 a potvrdzuje tretiu sériu, tá by sa mala začať nakrúcať už v najbližších týždňoch, aby sa Nový život mohol, čo najskôr vrátiť po vianočnej pauze. A práve na sviatočnú prestávku sa Nový život odoberie už 15. decembra, keď sa odvysielajú posledné dve časti druhej série.

Ako je na tom Uhorčík? Ten sa stal najväčším seriálom hitom Jojky počas tejto jesene, aj napriek tomu, že mnohí ho podrobili veľkej kritike. Sledovanosť si však drží nadpriemernú a vytvoril si stabilné publikum. A práve preto je potvrdené nakrúcanie druhej série v priebehu budúceho roka. Vysielanie pre tento rok Uhorčík uzavrie finálnou, dvanástou časťou v sobotu 12. decembra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #televízia JOJ #oseriáloch #seriál Nový život #seriál Uhorčík