Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto by čakal len málokto! Hviezdne nabitý seriál sa môže čoskoro vrátiť

Nie nadarmo sa hovorí, že televízia mieni, divák mení. V prípade minisérie Big Little Lies (Veľké malé klamstvá) to platí do bodky. Kým pred niekoľkými rokmi sa HBO zdráhalo pripustiť možnosť nakrútiť druhú sériu, teraz produkcia trojky je formalita.

23.11.2020 07:00
big little lies, veľké malé klamstvá, Foto:
"Montereyskú päťku" zrejme čaká návrat. Tretia séria je na spadnutie.
debata

Keď sa v roku 2017 objavil príbeh pätice žien zo zbohatlíckej komunity v Monterey, ktoré skrývajú vražedné tajomstvo, pôsobil táto miniséria ako zjavenie. HBO valcovalo nielen diváckou priazňou, ale aj pri rôznych odovzdávaniach prestížnych cien. Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Laura Dern, Shailene Woodley, Zoe Kravitz boli zárukou prvotriednej kvality. V druhej sérii s k nim pripojila Meryl Streep a záruka hereckého koncertu bola dokonaná.

Trailer k 1. sérii.

Avšak aj táto pôvodne jednorázová záležitosť narazila na tlak divákov, ktorí si žiadali pokračovanie. Problém spočíval v tom, že neexistovala knižná predloha. Autorka Liane Moriarty si však splnila domácu úlohu a „stihla“ napísať predlohu pre pokračovanie, po ktorej okamžite chňaplo HBO. V roku 2019 sa tak nedočkaví fanúšikovia dočkali ďalšej sedmičky epizód.

Montereyská pätka Madeline (Witherspoon), Celeste (Kidman), Jane (Woodley), Bonnie (Kravitz), Renata (Dern) je späť v plnej paráde a ťažko zlučiteľné osobnosti teraz spája vražedné tajomstvo, ktoré uzavrelo prvú sériu. Ubehol takmer rok od udalosti, keď násilnícky manžel Celeste – Perry (Alexander Skarsgård) tragicky zahynul. Ženy sa dohodli, že jeho pád zo schodov bola nehoda, uvedomovali si, že príbehu o tom, ako zachránili Celeste pred istou smrťou by polícia „nezožrala“. Pravda sa v Monterey nikdy nenosila, nastúpili koordinované lži.

Trailer k 2. sérii.

Hoci si spočiatku mysleli, že ich životy budú pokračovať v rovnakom štýle ako predtým, mýlili sa. Zabudli na niečo, o čom sa v zbohatlíckej komunite nerozpráva – zabudli na svedomie.

Mohlo by sa zdať, že závere druhej série nie je priestor na pokračovanie. Omyl! V televíznom svete snáď nikdy nenastane scenár s koncom. Mlčanie o potenciálnej tretej sérii prelomila Nicole Kidman, ktorá prezradila, že autorka si opäť sadla za stôl a začala pripravovať tretiu knihu. Tá ponúkne možnosť pre veľký návrat aj na televízne obrazovky. HBO oficiálne mlčí o prípadnej produkcii, každý však vie, že je to len ticho pred búrkou. Navyše herečky sa netaja tým, že si rozumejú aj v súkromí a deklarovali snahu vrátiť na pľac.

Tretia séria Big Little Lies je teda spadnutie v najbližších rokoch. Otázne je, kedy sa ju podarí zrealizovať. Či to bude alebo neskôr.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HBO #Big Little Lies #oseriáloch