Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto nie! Naozaj sa skončí najúspešnejšia a najsledovanejšia lekárska dráma?

Právom sa hovorí, že všetko má svoj koniec. Hoci v prípade seriálov sa tento stav snažia televízie oddialiť, čo najviac. Najmä, ak ide o absolútny hit. Asi len málokto si vie predstaviť, že by sa skončila lekárska dráma Grey's Anatomy (Klinika Grace), ktorá len pred pár týždňami odštartovala neuveriteľnú, 17. sériu.

09.12.2020 07:00
klinika grace, ellen pompeo, greys anatomy, Foto:
Rozbieha sa veľký súboj o milióny. Podpíše herečka Ellen Pompeo novú zmluvu, aby mohla Klinika Grace pokračovať?
debata

Televízii ABC sa podarilo reštartovať produkciu po koronakríze seriálu medzi prvými, teda v septembri. Diváci sa nových častí dočkajú síce s niekoľkomesačným meškaním, ale predsa. Už 16. séria musela byť skrátená, podarilo sa vypustiť len 21 epizód z plánovaných 25. Keď v marci zovrel svet koronavírus, aj v USA sa všetko muselo zastaviť.

Mnohí budú so zatajeným dychom sledovať, ako tvorcovia do deja zakomponujú pandémiu, ale ešte zaujímavejšie budú rokovania o ďalšom osude seriálu. Nie je tajomstvom, že práve po aktuálnej sérii vyprší ďalší dvojročný kontrakt hlavnej hviezde – herečke Ellen Pompeo. A bez nej by sa Klinika Grace musela skončiť. Pre ABC je tento scenár neprípustný, keďže seriál ani po rokoch nestráca priazeň divákov a dlhodobo popiera zabehnuté zvyklosti o vývoji sledovanosti. Svet jednoducho miluje osudy lekárov zo Seattlu a seriál je stále najsledovanejšia a najúspešnejšia dráma na svete.

Práve preto panuje enormná snaha udržať ho na obrazovkách za každú cenu. Ellen Pompeo sa nikdy netajila tým, že v seriáli bude dovtedy, kým o ňu budú mať diváci záujem. Preukázateľne ten záujem je, lenže všetko sa točí okolo peňazí. Ostatný kontrakt, na základe ktorého vznikli posledné dve série spravili z Pompeo najlepšie platenú seriálovú herečku. Za jej ochotu byť stále Meredith Grey dostala 20 miliónov dolárov a možnosť produkovať vlastné seriály.

Dva roky ubehli ako voda a je tu opäť ten čas, keď sa bude bojovať o ďalšie milióny. Do boja o ne vyrukovala Ellen Pompeo ako prvá. Pri príležitosti štartu najnovšej série povedala vetu, ktorá doslova spôsobila paniku. „Táto séria s najväčšou pravdepodobnosťou môže byť posledná,“ povedala Pompeo na margo množiacich sa dohadov, že Klinika Grace môže zavrieť svoje brány.

Zároveň doplnila: „Tento rok sa mi končí zmluva. Bude to teda koniec? Možno áno,“ uzavrela. Je teda jasné, že vyslala signál televízií, že je pripravená opäť rokovať, no ak sa jej nebudú pozdávať podmienky, môže pochovať zlaté vajce televízie raz a navždy. Vzhľadom na fakt, že stanica ABC dokázala udržať herečku 17 rokov v jednej role, zostáva len dúfať, že opäť príde s tučnou ponukou a seriál sa dočká ďalších sezón.

Následne zmiernila rétoriku. „Ďalšie rozhodnutie o účinkovaní beriem veľmi vážne. Len uvažujem o tom, ako by kreatívne tvorcovia podchytili ďalšie príbehy,“ doplnila.

Súboj o ďalšie milióny dolárov sa môže začať a výsledok sa svet dozvie veľmi skoro, keďže tvorcovia potrebujú vedieť s veľkým predstihom, či pôjde naozaj o finálnu sériu alebo nie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ellen Pompeo #Grey´s Anatomy #oseriáloch